Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8883056 www.bgdnes.bg

Мая иска да погълне Слави

Манолова пробва да открадне структурите на Дългия, не бил активен по протестите

Долна лъжа! При нас има само хора с кауза, отсича Тошко Йорданов

Надя Панкова

Мая Манолова иска да погълне структурите на "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Това разказаха за "България Днес" активисти на бившата соцфурия и омбудсман. Близки до Дългия споделиха, че също знаят за подобна акция и вече взимат необходимите мерки, за да не се стигне до разбиване на структурите им по места.
Хората на Манолова са категорични, че част от структурите на Трифонов ще се присъединят към тях. Причината за това е фактът, че Слави и ключовите хора от партията му не са се включили активно в протестите, което силно разочаровало симпатизантите им. За разлика от сега преди време Дългия въпреки лошото си здравословно състояние намери сили да протестира пред парламента, макар и седнал на сгъваем стол.
"Защо не се появи сега, когато недоволството е толкова голямо?! Сценаристът му и зам.-председател на партията Тошко Йорданов дойде на първия ден от протестите, но след това не сме виждали очите на съпартийците на Слави" - казват хората на Манолова. Според тях редовите последователи на Трифонов са разочаровани от това поведение и търсят някой по-активен, към който да се присъединят. Като такава алтернатива се очертава точно Мая Манолова, която всеки ден е на протестите и дори сама организира различни действия срещу властта. За последно бившата социалистка запали пред Министерския съвет изборни протоколи. На фона на активността на Манолова Слави никакъв го няма.

Реклама


Хората на Манолова са категорични, че профилът на тези, които подкрепят Трифонов, и тях се припокрива в голяма степен. Затова са се насочили към структурите на "Има такъв народ". За разлика от Дългия гражданското движения на Манолова "Изправи се БГ" няма създадени структури. Било преценено, че ще е най-добре да се прикоткат тези, които Слави вече е създал по места. Партията на Дългия работи в тази насока повече от година.


"Ние тепърва започваме да градим структурите си, факт, хората на Трифонов имат преднина пред нас. Но мнозина от организационните клубове към "Има такъв народ" изразиха готовност да напуснат, за да се присъединят към "Изправи се БГ", разкриват близки до Манолова.
В редиците на Трифонов не са особено обезпокоени от предстоящите опити на Манолова да им разбие партията по места.


"Ами да заповяда! Ние с Мая Манолова договорки нямаме. Хората, които са в структурите ни, а такива сме изградили стабилно, работят за кауза, а не защото някой им плаща. Долна лъжа е, че наши активисти искат да напуснат партията. Но, разбира се, ако някой е недоволен и разочарован, винаги може да си ходи. Само че нашите съмишленици работят със сърце и за кауза, а не като в други партии да им се плаща, за да си стоят по местата и да работят", обяви пред "България Днес" зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.
Йорданов отрече партията да е пасивна спрямо недоволствата. По думите му доста от актива на формацията на Слави е на жълтите павета и марширува по "Орлов мост".


"Ние не сме идиоти, за да веем партийните знамена. В момента не се гледа с много добро око на хората, които искат да се изживяват като партийци заедно с обикновените протестиращи граждани. Онзи протест на Слави пред парламента си беше лично негова инициатива, тази е гражданска и се трупат негативи от политическо парадиране на протестите", разясни още Йорданов.
Вицето на Дългия поясни и че лидерът Трифонов неколкократно е изразявал позицията си към протестите и подкрепата си към гражданите от партийната си телевизия 7/8.
Последните социологически проучвания показват, че ако сега има избори, партията на Слави Трифонов най-вероятно ще е трета политическа сила в парламента след ГЕРБ и БСП. Тази позиция е особено ценна, защото може да се окаже решаваща за съставянето на бъдещо правителство. Именно затова Мая Манолова се е прицелила в структурите на Слави. Ако успее да отцепи част от тях, вероятността за влизане в парламента на гражданското й движение става много по-голяма.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама