Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8890904 www.bgdnes.bg

Спасиха жена, оцеляла три денонощия под руините в Бейрут

Ливанските спасители намериха жива жена, която е прекарала три денонощия под развалини след експлозията на пристанището в Бейрут, съобщи информационният портал Bint Jbeil.

Кадри от спасителната операция на жената, която вече е на края на силите си, се появиха в социалните мрежи.

Реклама

Няколко часа по-рано ливански спасители намериха момче, оцеляло под развалините на дома си.

И друга история завърши с щастлив край - тази за спасяването на тийнейджър, попаднал в морето след експлозията, и прекарал във водата над 24 часа, предава БГНЕС.

Някои, обаче, имаха по-малко късмет. Тела на мъртви хора са намирани дори на половин половин километър от брега. Тъжни истории за търсене и трагични истории за смъртта на хората изпълват социалните мрежи и местната преса. Десетки хора са посочени като изчезнали, техните роднини публикуват своите снимки в социалните мрежи с надеждата някой да знае нещо за съдбата им.

Семейство търси сина си, който успява да се обади на чичо си и да каже, че е затрупан, но след 20 секунди връзката прекъсва. Майката отказва да напусне пристанището в продължение на три дни, в очакване спасителите да намерят тялото на сина й, който е работил като асансьорен техник в пристанището.

154 са историите на хора, които никога няма да се върнат у дома. Толкова е официалният брой на загиналите до момента, въпреки че поне 60 души се водят за безследно изчезнали, а 120 от ранените са в тежко или критично състояние.

Починалите са били пристанищни служители, работници, пожарникари, военни. В момента на експлозията те са били на пристанището. Част от тях са били отнесени от взривната вълна, а други са починали в болницата. Останките на 19 жертви все още не са идентифицирани. Ливанското министерство на здравеопазването съобщава и за двама египтяни, 8 сирийци, шестима граждани на Бангладеш, трима филипинци, австралиец и пакистанец сред загиналите. До момента съобщенията бяха, че сред загиналите са служител на германското посолство, съпругата на посланика на Нидерландия, двама белгийци, 11 арменци.

Реклама
Реклама
Реклама