Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8892529 www.bgdnes.bg

Ултиматум за Върба

Бъдещето на треньора на "Лудогорец" Павел Върба е все по-неясно. Чешкият специалист позволи отборът му да бъде надигран категорично от непретенциозния "Ботев" (Вр) с 3:1 на старта на сезона. Това е трета поредна загуба за шампионите след поражението от "Славия" с 1:3 и от "Локомотив" (Пд) за Суперкупата с 0:1.
Ръководството на "Лудогорец" не е никак доволно от моментното състояние на отбора. Пред Върба е обявена цел да пробив в европейските клубни турнири, в противен случай чехът няма да запази поста си. "Орлите" стартират от първи предварителен кръг в Шампионската лига, като цел минимум е влизане поне в групите на Лига Европа.
Самият треньор Върба остана много разочарован след резила във Враца и не спести критики към футболистите си.
"Лошо начало на сезона. Не започнахме добре и дадохме инициативата на домакините. Червеният картон на Дяков повлия, но според мен и без него домакините заслужено спечелиха. Играхме слабо в този мач. Аз не съм подценил никого, домакините бяха достатъчно настоятелни. Не мисля, че състоянието на терена или времето са повлияли по някакъв начин. Играч, който има един жълт картон не трябва да прави такъв фаул. Няма ли дисциплина, няма как да има успехи. Трябва да обърнем внимание на този елемент. Не е нормално в последните три мача да получим три червени картона и да играем толкова време с намален състав", бесен е Върба.
"Проблемът в атаката е очевиден, може би играчите трябва да са по-активни в предни позиции. Някои футболисти не играха добре в офанзивен план. Много ни липсваха отсъстващите. Вдигаме главите и започваме отначало, трябва да си стъпим на краката. Не знам дали това е криза, но резултатите в момента са лоши. Опитваме да излезем от това положение", добави Върба.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама