Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8895466 www.bgdnes.bg

Короната удари "Атлетико" (Мадрид)

Коронавирусът удари "Атлетико" (Мадрид) броени дни преди четвъртфинала в Шампионската лига срещу германския "Лайпциг" в Португалия. Целият отбор и щаб на испанците е тестван в събота, като двама от тях са дали положителен резултат. Според авторитетното издание те са футболисти и вече са карантинирани. От клуба до вчера следобед не разкриха имената на заразените. "В събота на всички членове на първия ни отбор, които ще пътуват за Лисабон, преминаха тестове в "Суидад Депортива де Махадаонда", както изисква протокола на УЕФА преди 1/4-финалите от Шампионската лига - пишат от "Атлетико" в официално изявление. - Днес излязоха резултатите и двама члена са тествани положително, което означава, че ще останат по домовете си. Сега ще направим повторни тестове на тези, които са в близък контакт с тях, за да установим дали има още заразени."
Докато не станат ясни резултатите от последните тестове, отборът на Диего Симеоне няма да пътува до Португалия. Когато резултатът е ясен, УЕФА ще посъветва испанците как да процедират преди сблъсъка срещу "Лайпциг" в четвъртък. Медицинският протокол на УЕФА казва, че докато има 13 налични играчи от списъка мачът ще се проведе, освен ако не е необходима карантина за останалата част от състава. Но окончателното решение ще трябва да вземе правителството на Португалия, където се провеждат четвъртфиналите.
Междурвеменно в социалните мрежи се появиха грозни съобщения по адрес на халфа на "Атлетико" Томас Лемар. Фенове пожелават на французина да се разболее от коронавируса. Той бе защитен от сънародника си и играч на "Севиля" Жул Конде, който е в Германия с отбора си за елиминациите в Лига Европа. "Виждам съобщения, които желаят Томас Лемар да се разболее от ковид - написа Конде в Туитър. - Вие наистина сте негодници. Покажете малко уважение. Говорим за човешки живот, това не е шега."
Испания е една от европейските страни, които са най-силно засегнати от пандемията на коронавирус, като над 360 000 души са тествали положително за ковид, докато над 28 500 са починали.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама