Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8895893 www.bgdnes.bg

Паро Никодимов: ЦСКА няма право на грешка

ЦСКА-София ще срещнe малтийския "Сиренс" в първия предварителен кръг на Лига Европа. Това отреди тегленият вчера жребий в Нион.
"Армейците нямат право на грешка срещу такъв отбор", категоричен е легендата на "червените" Аспарух Никодимов. Специалистът бе потърсен за коментар от "България Днес" веднага след като стана ясен съперникът на ЦСКА. Паро е играл полуфинал за КЕШ с червената фланелка като футболист през 1967 г. и е достигал до същата фаза на турнира като треньор на "армейците" през 1982.
"Ако тези от "Сиренс" не ги бием, по-добре всички футболисти да се разотиват кой откъдето е. Това ще е исторически срам", категоричен е Никодимов.
Предимство за българския тим е и това, че победителят ще се реши в един мач. Двубоят е в София на 27 август.
Малтийски съперник на старта на евротурнирите е добра поличба за ЦСКА, сочи поглед към историята. "Червените" срещат "Слиема" в първия кръг от турнира за Купата на европейските шампиони през сезон 1966-1967 и го отстраняват с общ резултат 6:1. След това достигат до полуфинал, отстъпвайки пред "Интер" след две равенства по 1:1 и поражение в решителния бараж с 0:1. Част от славния тим на ЦСКА като футболист тогава е и самият Аспарух Никодимов.
"Надявам се, че този жребий сега ще донесе късмет на отбора на Стамен Белчев - коментира Паро. - Ще бъде добре и в следващите няколко мача да ни се падат удобни съперници. Не играхме добре в първия двубой от първенството срещу ЦСКА 1948. Причините за това не са една и две. Пандемията от коронавирус се отрази на всяка една сфера от живота. Спортът не прави изключение. Подготовка на професионални футболисти не може да се прави при домашни условия. И аз си правя сутрин упражнения вкъщи, но това е физкултура за тонус. За да бъдеш на високо ниво 90 минути на терена, е нужно много повече. Вярвам, че Стамен Белчев ще успее да изгради отбор. Вижда се, че иска да играе офанзивно, което е в ДНК-то на нашия клуб. Привържениците ни заслужават да гледат добър футбол и победи. На старта на първенството не изглеждахме добре, но се надявам това да се промени. Ако отборът стигне до групите на Лига Европа, ще бъде голям успех."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама