Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8906084 www.bgdnes.bg

Сашка го закъса

В сериозно положение изпадна фолклегендата Сашка Васева. Певицата не успя да събере пари за лечение на очите си, а заради коронавируса не я канят и на участия.


"Пари за лечението на слепотата ми нямам. Направих кампания за събиране на средства, за да отида в клиника в Германия, но резултат няма. Хората вероятно са в затруднено положение и нямат възможност да даряват. Чувствам се в безизходица и не знам какво да направя".
Това изповяда пред "България Днес" легендата на българския попфолк.
Изпълнителката има атрофия на зрителния нерв, която е причината очертанията на места и предмети да й се сливат. Трудно й е дори да слиза сама по стълбите, а когато излиза навън, винаги е с придружител. Казва, че с едното око изобщо не вижда, а с другото й е мъглявина. За проблемите на Сашка се разбра при участието й във "ВИП брадър". Тогава тя за пръв път публично проговори за проблема си. Мнозина не й повярваха, мислейки, че певицата разиграва театър. Впоследствие се оказа, че Сашка наистина има сериозен здравословен проблем.
Изпълнителката дълго време опитва да се излекува с народна медицина и чудодейни извори, но проблемът й се задълбочи. Наскоро Сашка научава, че може да се подложи на лечение с електростимулация в клиника в германската столица Берлин. Но процедурите са скъпи.

Реклама


"Едноседмичен курс с електростимулация струва около 10 000 лева, а аз трябва да направя 10 курса. Така че ми е необходима сумата от 100 000 лева. Но в дарителската сметка няма средства. Разочарована съм, но не мога да обвинявам хората. Всеки си има разходи и е нормално да помисли първо за себе си. Вярвам, че феновете ми ще бъдат до мен в този труден момент и ще успеем да се преборим", казва Сашка, която не спира да се усмихва напук на бедите, които я сполетяват.


Положението на Васева се усложнява допълнително от липсата на професионални ангажименти. "Нямам работа, не ме канят на участия. И съвсем нормално няма как да изкарам пари", откровена до болка е емблематичната певица на прехода. Сериозен негативен принос за тази ситуация има и коронавирусът, който удари тежко музикалния бранш и много заведения така и не отвориха врати.


"Да, имам грехове, макар да мисля, че не аз съм най-грешната. Вярвам, че една майка не заслужава да й се случи нещо подобно, тъй като с раждането тя изчиства кармата си. Като всеки земен човек и аз не съм постъпвала правилно в някои ситуации. Но имам право на милост!", разсъждава над живота изпълнителката на вечни хитове.


Сашка добавя, че случка от последните дни допълнително нажежила обстановката в семейството й. "Някой болен мозък е измислил, че синът ми ще се жени, ще вдигаме сватба и още куп глупости. Казвам ви го директно - няма нищо вярно в това. Синът ми си има приятелка, но не са говорили за сватба. Децата ми не обичат публичността и няма да излязат и да кажат, че това са лъжи. Но аз няма да си мълча и искам да се знае, защото синът ми се изнервя от подобни публикации", разясни ситуацията Дупнишката Мадона.


Васева е бясна, че от години се пускат лъжи по неин адрес и това е една от причините да ограничи публичните си изяви и да живее далеч от светската суматоха. По нейни думи иска да живее спокойно със семейството си, да възстанови зрението си и да бъде оставена намира от злонамерените хора, които пускат неверни истории по неин адрес.

Моли за помощ

Всеки, който иска да помогне на Сашка Васева да си върне зрението, може да дари средства по личната й сметка. "Моля, приятели, помогнете, кой с каквото може", апелира изпълнителката.
Пред "България Днес" певицата обяви, че има трудности да разкрие дарителска сметка и затова предоставя личната си сметка в лева:
IBAN - BG20STSA93000026700920
BIC - STSABGSF
Сашка Асенова Бакърджиева

Реклама
Реклама
Реклама