Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8909068 www.bgdnes.bg

Искаме още в Шампионската лига!

Чоло Симеоне призна поражението на "Атлетико" (Мадрид)

Кой би заложил и стотинка за това "РБ Лайпциг" да играе полуфинал в Шампионската лига? Едва ли и най-заклетите почитатели на германския отбор са вярвали в такова чудо, но днес то е реалност!
"РБ Лайпциг" заслужено спечели с 2:1 срещу "Атлетико" (Мадрид) и ще спори за място на финала с "Пари Сен Жермен". Парижани елиминираха ден по-рано италианския "Аталанта".
Треньорът на немците Юлиан Нагелсман е на седмото небе от радост.
"Не създадохме много положения през първото полувреме, но се защитавахме добре - признава той. - Няма как да имаш много възможности в последната третина на терена срещу отбор като "Атлетико". Нашата игра в нападение бе различна днес. Съперникът не създаде много положения, ние имахме повече. Нормално е, когато стигнеш толкова напред, да искаш още. Тази вечер ще празнуваме, но от утре започваме да мислим за ПСЖ. Това ще е още един труден мач, но ние имаме план. Апетитът идва с яденето и ние искаме още!"
Треньорът на "Атлетико" (Мадрид) Диего Симеоне джентълменски призна поражението на отбора си. "Дюшекчиите" имаха големи амбиции в турнира след детронирането на шампиона "Ливърпул". Симеоне сподели, че тимът му е дал всичко от себе си, но съперникът е бил по-добър.


"Направихме всичко, на което сме способни - каза Чоло - Трудно печелихме дуелите на терена. Играчите на съперника бяха по-бързи. Това бе дълга година с доста напрежение, особено след подновяването на Шампионската лига. Не успяхме да направим нещата така, както искахме. Хареса ми ентусиазмът и свежестта на "Лайпциг". Не си търся извинения. Раздадохме се, за да стигнем до полуфинала, но отпадаме заслужено и можем само да поздравим съперника."
Халфът на "РБ Лайпциг" Тайлър Адамс, който отбеляза победния гол за успеха с 2:1, очаква с нетърпение полуфинала срещу ПСЖ.
"Много сме развълнувани - признава Адамс. - Знаем, че ПСЖ има страхотен отбор. Видяхме впечатляващия им обрат срещу "Аталанта". Съперникът разполага с невероятни играчи. Сега ние трябва да се възстановим добре, да се настроим правилно психически. Както и да изработим план за следващия двубой. Вярваме в себе си и може да стигнем още по-далеч."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама