Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8909684 www.bgdnes.bg

Милена глобена без нарушение

Певицата Милена Славова е била спряна с колата й от полицаи и глобена без никакво нарушение, твърди самата тя. Дори й било предложено да си избере санкция, за да й е по-евтино.

"Тези "другари" ме спряха и ме попитаха за какво искам да ме глобят! Аз попитах защо трябва да ме глобяват, като всичко ми е наред! Те казаха, че след като съм спряна, трябвало да ме глобят непременно и че "за без колан" било най-евтино - само 10 лв. Иначе вървели другите глоби и актове над 50 лв. Пак попитах защо трябва и полицая започна да се нерви. Тогава отидох да говоря с жената полицайка в колата! Тя каза "нали колегата ви е обяснил" и се наложи да подпиша фиш за 10 лв.!!!! Честита ви БГ ПОЛИЦИЯ, ДРУГАРИ!!!"

Реклама

Това написа във фейсбук профила си известната рокаджийка, с препратка към хита й "Неам нерви", в който пее "Всеки разправя: "Другари, другарки", а в душата е скрил хилядарки". Рок тигрицата дори е снимала ченгетата и пусна снимки в социалната мрежа. На тях се вижда, че регистрационният номер на патрулката е софийски. Публикацията предизвика огромен интерес и за часове бе споделена 1700 пъти, а коментарите под нея са стотици. От някои от тях става ясно, че случаят не е изолиран. Хора разказват, че техни близки са имали същите премеждия.

Опитахме да се свържем с Милена, за да разберем дали е подала жалба в полицията заради случилото се, но безуспешно, вероятно тъй като преди по-малко от месец тя загуби телефона си, докато кара мотор между къмпинг "Градина" и Бургас.

Малко преди Милена Славова да алармира за инцидента с нея, отново в социалната мрежа бе публикуван разказ от първо лице за подобен случай, станал край къмпинг на морето. Мария Лалева споделя, че били санкционирани след катастрофа, като твърди, че всъщност тя и нейна приятелка са били пострадалите.

"Спираме в уширението за ляв завой с включен ляв мигач. Изчакваме, защото се виждат светлините на фарове на приближаващ отсреща автомобил. Аз съм до шофьора - моя приятелка. При ограничение за движение по пътя с.Топола-Балчик 60 км/ч в участъка на разклона за къмпинга, от завоя срещу нас изскача със зверска скорост ситроен, поне 120 км/ч, който изпуска завоя и се забива челно в спрелия ни автомобил. Всички сме живи, слава на Бога. Линейки, полицаи от РПУ - Каварна, шок - ясна грозна картина. Приятелката ми е откарана до болницата в Каварна", разказва за катастрофата жената, след което продължава със случилото след идване на полицаите.

"Оставам да седя на бордюра, докато момчетата от Варна от ударилата ни кола възпитано обясняват на полицаите как сме им отнели предимство и ето ти - катастрофа. Скачам и разказвам истината. Отговор от пътния полицай:

"Ще й напишем един акт, най-много двеста лева глоба, ще й вземем едни точки, другото е ламарини". Варненските момчета ме гледат с насмешка и победоносно. Не виждам никой да снима, да изчислява спирачен път, изобщо да се занимава с фактическата обстановка на този челен удар, да отчете факта, че ударът е в нашето платно и е челен. Нищо! Полицай и варненските юнаци, които се врязаха в нас, уточняват текста на акта. Обяснявам отново, смеят се момчетата, а полицаят: "Ма какво е един акт, ще си плати глобата жената, дано няма счупено. Ако не сте съгласни, ще пишете възражение, но в понеделник."

Лалева казва, че още от мястото се чула с адвокат, който обаче й казал, че са безсилни и в акта полицаите могат да напишат каквото си искат.

Реклама
Реклама
Реклама