Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8972052 www.bgdnes.bg

Ивайла Бакалова за аферата на ГКПП Калотина: Не съм задържана, наех си адвокати

Не съм задържана! Това сподели пред "България Днес" Мис България 2001 Ивайла Бакалова, запитана във връзка с публикации, че е арестувана на граничния пункт Калотина. Според неофициални информации манекенката е била спипана във вторник вечерта заедно с приятеля й - ресторантьора Веселин Денков-Брадата, на връщане от Италия.
"Ако бях задържана, сега нямаше да говоря с вас", заяви красавицата в разговор с репортер на вестника. Тя отказа да каже подробности за случилото се и дали има проблеми с правосъдието, но потвърди, че си е наела адвокати. По тяхна препоръка не можела да споделя детайли.
В сряда цял ден миската беше с изключен телефон. Въпреки това новината за проблемите й е достигнала до близката й приятелка - подсъдимата бизнес дама Маринела Арабаджиева. В своя публикация в социалните мрежи тя се пусна на снимка с Бакалова и цитат от Харуки Мураками за смисъла на човешкото съществуване. "И преди всичко не забравяй да устояваш ден след ден на безмилостните ветрове и течения на живота", съветва Арабаджиева от домашния си арест. Манекенката беше чест гост в семейното имение на хотелиерите в Сен Тропе.


Катаклизмите за Ивайла Бакалова идват след поредната почивка в чужбина. Според редица публикации тя и приятелят й са спрени на граничния пункт във връзка с разследване срещу престъпна група, за чийто тартор е сочен именно Весо Брадата.
Той е погнат от Темида за изнудване на брокерката Станка Марангозова. Аферистката беше разстреляна пред дома си в столичния жк "Младост" през октомври м.г. По нейни жалби на подсъдимата скамейка бяха изправени Денков и доведеният син на бившата министърка Емилия Масларова - Иво. Делото за измамите се срина в съда и беше върнато за доразследване заради пропуски в обвинителния акт. Междувременно Масларов беше обвинен за поръчител на убийството на Марангозова, но изчезна и в момента се издирва от Интерпол.
Според разкритията съпроцесникът му Веселин Денков сега е подпукан за това, че оперирал с пари на обвиняемия хазартен бос Васил Божков и отпускал заеми с тях, издават запознати. Въпреки прокламирана политика на откритост от специализираната прокуратура не отговориха на запитванията на вестника дали разкритията отговарят на действителността и кои са задържани за схемата. Малко по-късно стана ясно, че Брадата наистина е задържан, а прокуратурата иска постоянния му арест.

Реклама


За участници в нея са спрягани люлинският крими герой Ивайло Георгиев - Иво Пифа, синът му Александър и разложката кримка Атанас Мечев - Наско Гаргата. Гаргата е съден за хулиганство на пътя, изнасилване, срещу него се водят дела в спецсъда за наркотици. Преди няколко месеца Наско Гаргата и Пифовете попаднаха в районното. От тях се оплака собственик на фирма за бързи кредити, който твърди, че е бил респектиран от мутренската бригада, за да бъде рекетиран.
При акцията преди броени дни криминалисти изненадващо са посетили заложните къщи на Пифовете в столичния кв. "Люлин". Там са открити документи, оръжия и златни накити, разкриват запознати. Личните карти са изземани от длъжници като гаранция за връщане на заемите. Потърпевши се оплакали пред разследващите, че Иво Пифа им давал пари срещу големи лихви. При забавяне на дълга са използвани бабаитите на Гаргата. В услуга той получавал подкрепа да завладее софийския наркопазар, посочват криминалисти. Те проверяват дали над задържаните момчета с прякори не е опъван чадър от магистрати.


Почивка на Италианската Ривиера

В сърцето на Италианската Ривиера прекарва последните дни на август Ивайла Бакалова. В личната си Инстаграм страница тя качва фотоси от красивия Портофино, популярен като Пристанището на делфина. Манекенката остава очарована от прекрасните пейзажи. "Влюбена съм в тези цветни гледки. Никога няма да мога да им се наситя", споделя манекенката за кадрите от ваканцията си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама