Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9012695 www.bgdnes.bg

Наказания за бомбите иска ЦСКА

ЦСКА иска строги наказания за "Черно море" и виновните, които хвърлиха бомби по "червената" агитка при гостуването на стадион "Тича", завършило 1:1.

Ексцесиите станаха на полувремето. Тогава от улицата зад сектора за гости полетяха няколко бомбички, като по чудо няма сериозно пострадали.

Реклама

"Една от тях падна съвсем близо до малко дете, дошло да наблюдава срещата със своите родители и за малко не се стигна до фатален инцидент", разказаха от ЦСКА.

Провокацията доведе до сериозно напрежение. Агитката на "червените" започна да троши седалки и кърти огради, но в крайна сметка до нови сериозни инциденти не се стигна.

"Излишно е да казваме, че подобни действия са абсолютно недопустими и остро осъждаме поведението на тези неизвестни страхливци, които си позволиха да хвърлят опасни бомби към зрителите, дошли да наблюдават мирно и спокойно срещата - казват от "Армията". - Надяваме се полицията да установи бързо виновниците за тази грозна провокация и те да бъдат подведени под най-строга отговорност. Надяваме се да не се окажат верни информациите, че те са заловени и вече пуснати на свобода! На практика имахме безотговорен опит за убийство на невинни хора и това без значение на клубна принадлежност и пристрастия демонстрира у извършителите липса на нормален разсъдък, хуманност и уважение към всички човешки ценности. И най-вече към човешкия живот."

Най-вероятно "Черно море" ще отнесе парична глоба от БФС заради ексцесиите, а от ЦСКА ще трябва да платят щетите, нанесени на стадиона. От полицията засега не разкриват дали има задържани за изключително опасната провокация.

Равенството с "Черно море" свали ЦСКА от върха в Първа лига за сметка на "Лудогорец", който поведе с една точка. В следващия кръг "червените" посрещат шампионите на "Армията" и при победа ще си върнат първото място.

"Много труден мач - заяви треньорът Стамен Белчев. - През първата част играхме много бавно с топката. Нямаше организация в играта в центъра. Загубихме битката по крилата през първата част. От една страна е добре, че вкарваме в края, но от друга - не. Хубавото е, че не се отказваме до последната минута."

"Не ни се получиха нещата в атака, но ще ги подобрим - коментира новото попълнение Георги Йомов. - Чувствам се добре, всички ме приеха много топло. Вече се адаптирах. Надявам се да продължим да растем с отбора и да задържим първата позиция. Ще направя всичко за общата цел - да станем шампиони."

Реклама
Реклама
Реклама