Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9012734 www.bgdnes.bg

Попето се връща до 4 месеца

Бившият вече капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов ще се излекува по-рано от очакваното след тежката контузия, която получи. Офанзивният полузащитник скъса кръстни връзки и увреди менискус на коляното си в мач на своя нов клуб "Сочи".

Първоначално се смяташе, че трикратният Футболист №1 на България ще се върне на терена в срок между 6 и 8 месеца. Това на практика щеше да го извади до края на целия настоящ сезон. Добрите новини обаче дойдоха от жена му - бившата фолкпевица Елена Паришева.

Реклама

"Слава на Бога, проблемът се оказа по-лек, отколкото първоначално се считаше. Лекарят е обнадежден, че Ивелин ще се възстанови по-бързо от очакваното. Остава да се надяваме и да се молим всичко да върви по план. Максималният срок за възстановяването му е 4 месеца, може дори и по-рано. Вече започна рехабилитации. Много важното решение да се оперира в Барселона беше ключово, защото в Русия го убеждаваха да се подложи само на терапии", разкри специално за "България Днес" Паришева.

Жената до Ивелин призна, че той продължава да следи с интерес какво се случва в националния отбор на България. Неотдавна Попето направи специално обръщение, с което пожела успех на "лъвовете" преди мачовете с Ирландия и Уелс. На 8 октомври приемаме Унгария в решителен полуфинален бараж за класиране на европейското първенство догодина.

"На него националният си му е трън в сърцето, така че доколкото и с каквото може, ще помага", добави красавицата.

"В момента ние с децата още сме в град Ростов, тъй като Ивелин е ученик там и ще ни е нужно време, за да се установим в Сочи. Никога не съм имала претенции за мястото, където сме живели. Новият му отбор го прие с голямо уважение, така че всичко ще си дойде на мястото", каза още Паришева.

Очакванията са Ивелин да може да се включи в подготовката на своя клуб след Нова година и да бъде на линия за подновяването на сезона през февруари. В момента след 7 изиграни мача "Сочи" изненадващо оглавява класирането в руската Премиер лига.

Реклама
Реклама
Реклама