Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9019710 www.bgdnes.bg

Ангел в небето

Божественият символ се появява над Кръстова гора преди Кръстовден

Ангел небесен се появи в небето над Кръстовден. Чудото, което е запечатано на кадър, се случва часове преди настъпването на един от най-големите християнски празници - Кръстовден (14 септември).


Първа мистичното изображение забелязва мирянката Жанета Павлова, която прави и впечатляващата снимка. Преди години тя се бори с тумор в очния нерв, а след това преживява и тежка катастрофа заедно със съпруга си. В продължение на три дни е в кома, а след това претърпява поредица от операции. Въпреки трудностите, които животът й изпраща, Жанета успява напълно да се възстанови. Това се случва, след като посещава Кръстова гора и усеща чудодейната сила на мястото в Родопите.

Реклама


От тогава Жанета и мъжът й всяка година посещават православната светиня. И сега успяват да съзрат ангела в небето, който приемат като знак свише - ако продължават да имат силна вяра, ги очакват добри времена. Както и стотици други миряни, които изпълниха пространството около манастирския комплекс в нощта на Кръстовден.


На родопския връх, на който днес се намира манастирският комплекс, някога е съществувал стар манастир, разрушен преди векове. За това разказват запазените зидове, обработените камъни, разкритите основи на старата църква, камъните със следи от свещи по тях, както и намерените в земята кръстове от бигор (вид скала, получена чрез отлагане на калциев карбонат от минерални или термални извори или течаща вода, богата на калций.). Именно в светата обител се пази частица от Кръста Господен.

Снимка: Жанета Павлова

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама