Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9019732 www.bgdnes.bg

Баба Жени е бита

Спешно извеждат пенсионерката от апартамента

Иво АНГЕЛОВ

Физическо насилие е преживяла 86-годишната баба Жени от София.
Преди дни "България Днес" ви разказа за изстрадалата възрастна жена, която обитава мизерен апартамент, претрупан с боклуци.

Пенсионерката едва оцелява, а много често преживявала само с филия хляб на ден. Десетки хора от цялата страна проявиха готовност да помогнат на баба Жени, но сега излизат още страшни истини за нейния живот - тя е била бита и често оставяна умишлено без пари и храна.

Реклама


"Тъй като за баба Жени има реален риск за нейния живот, сме сезирали всички институции, които да вземат отношение. Върху Жени е оказано физическо насилие, оставяна е без пари и храна! След разговори със съседи установихме, че на адреса всекидневно се вика полиция, тъй като алкохолът също активно присъства в този дом. Екипът ни прецени, че за да помогнем адекватно, ще трябва да направим всичко възможно да изведем Жени от този дом и да осигурим за нея всичко необходимо", обясниха от организацията "Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще", която често съдейства на хора в затруднено положение.


Агресорите не са посочени поименно, но една от версиите е, че близките хора, които са й вземали парите, са същите, които са били нещастната старица.


"Паричните средства, постъпили за тази кауза, няма да бъдат предоставени в брой, ще се използват за периодично доставяне на хранителни продукти, лекарства, плащане на сметки за новото жилище, за което ще направим всичко възможно да успеем да осигурим и измъкнем Жени от това място. За момента задържаме двата броя легла, които успяхме да осигурим, тъй като ще изчакаме действията на институциите", казаха още от организацията.

Снимки: "Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама