Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9019745 www.bgdnes.bg

Ковид спира звезди на БАТЕ за ЦСКА

Отборът на БАТЕ (Борисов) получи тежък удар още преди да стъпи на стадион "Българска армия" за мача си с ЦСКА-София в Лига Европа. Двубоят е в четвъртък от 20 ч.

Двама от водещите футболисти на гостите няма да пътуват за България, след като се потвърди, че са заразени с коронавирус. Това са Станислав Драгун и Игор Стасевич. Клубът от Беларус излезе със специална позиция по случая.
"БАТЕ ще се опита да отстрани ЦСКА в София, но това ще бъде изключително трудно не само заради силата на противника - пише в изявлението. Нашите лидери Станислав Драгун и Игор Стасевич няма да играят за "жълто-сините". След като се завърнаха от лагера на националния отбор, полузащитниците преминаха тестове за коронавирус. Те са положителни. Двамата са изолирани и няма да летят за България."
Драгун и Стасевич са били здрави, преди да отидат в националния отбор за мачовете от Лига на нациите срещу Албания и Казахстан.


"В БАТЕ редовно проверяваме своите играчи за Ковид - твърдят от клуба - Ние изпратихме абсолютно здрави играчи в националния отбор на Беларус. Там те бяха тествани съгласно препоръките и правилата на УЕФА. Тогава и двата теста за Драгун и Стасевич, както и на целия отбор бяха отрицателни. Треньорският щаб не се притесняваше за тях. Полузащитниците изиграха и двата мача от Лигата на нациите."
От щаба на ЦСКА-София съобщиха, че днес старши треньорът на БАТЕ ще даде пресконференция в 18,45 часа, а официалната тренировка ще се проведе в 19 ч. на стадион "Българска армия". След двубоя няма да има обичайните интервюта в миксзоната пред съблекалните на "армейците", а старши треньорът на домакините Стамен Белчев ще даде пресконференция, на която ще присъстват само акредитираните за двубоя журналисти.




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама