Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9020184 www.bgdnes.bg

ВИП първолаци в пандемия

Разведени се събират за първия звънец 

Вирусът не успя да съсипе 15 септември, всички са щастливи

Животът продължава и българският хайлайф изпраща на "училище-мъчилище" поредна вълна първокласници.
Традиционните усмивки, сълзи и букети тази година са допълнени от маски, шлемове и спиртни гелове - такива са времената. В училищните дворове трябваше да бъдат допускани само родителите на ученици от определени възрасти като противоепидемични мерки, но все пак горди майки и бащи на школници от всички класове успяха да бъдат до децата си.
Ивайло Захариев бе един от тях. Звездата от "Под прикритие" стана татко на момче в самия край на трети сезон на култовата кримка, която се излъчваше по БНТ. "С фразата на Бъгс Бъни "Кво ста'а, шефе" влиза в училище моят първолак", похвали се актьорът с двамата си синове. Другият се появи година по-късно и още не е готов за училище. Догодина ще дойде неговият ред и Ивайло Захариев пак ще изпраща първолак. Първородният наследник на звездата ще учи в столичното 127-о училище.
Разведени, но все пак един до друг - Теди Велинова и пластичният магьосник със скалпела д-р Енчев позират горди до Филип, който тепърва ще разбере що е то училище.

"На добър час, прекрасно наше момче! Вече си красив като мама... дойде моментът да станеш и умен като татко!", с хумор и намигване изпраща Теди Велинова своя русокос първолак.

Реклама


Несъмнено първолакът с най-ефектни коси е Еди, внучето на Маги Халваджиян. Синът на Бебо също влиза в редиците на децата, които тръгват по 12-годишния път към заветната диплома през странната 2020 г. Дали ще запази същата буйна прическа до 12 клас? На дядо си се е метнал.


Кали е друга БГ звезда, която праща дете в първи клас. "Успешна учебна година на всички започващи ученици!", лаконична е Кали и позира горда до страхотния си първолак.


Ива Софиянска, Лора Крумова, Лейди Би и Моника Станишева - всички те родиха през 2013 г. и трябва също да изпращат първолаци, но избраха да запазят мълчание за щастливия ден и не разкриват как минават тържествата.

Джаферович през сълзи:
Заради войната пропуснах училище

Емоционален спомен от Ваня Джаферович, който вчера изпрати щерка си във втори клас, но призна, че войната в Югославия му попречила на ученето.
"На снимката виждате две поколения Джаферовичи, баща и дъщеря. Единият от тях днес започва втори клас, а другият никога не е имал такава възможност. През 1992 година гражданската война в бивша Югославия стъписва всичките деца и родители, преустановявайки работата на училищата. Другите неща бяха по-важни, така казаха, а аз не го разбирах тогава, както и до ден днешен не го разбирам.


Една година след това започнах третия клас, в едно село на 50 км от нашия град. Хубавото е, че животът винаги ти връща по някакъв начин онова, което ти е било отнето, и доста пъти съм се убеждавал в това.
Така днес аз изпращам дъщеря си във втори клас и съм безкрайно щастлив. Обичам те много, Лейче, и винаги ще съм до теб, каквото и да става. Седейки на пейката, усещам призраците на миналото, как минават покрай мен и ме хващат за гърлото. Те винаги са някъде тук. Няма да плача, по дяволите...", казва той.

Реклама
Реклама
Реклама