Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9031323 www.bgdnes.bg

Топекспертът Атанас Узунов: "Локо" отпадна достойно, съдията няма вина

Цяла нощ не можах да мигна след загубата от "Тотнъм". "Локо" (Пд) беше много близо до това да напише златна история в евротурнирите."
Това споделя най-добрият български съдия от близкото минало Атанас Узунов. Арбитърът, ръководил мачове като този между "Барселона" и "Байерн" в полуфиналите на Шампионската лига, джентълменски признава, че съдията Харм Осмерс не е помогнал на "Тотнъм" да спечели мача. "Шпорите" обърнаха мача до 2:1 след като Георги Минчев даде преднина на нашите с попадение в 71-вата минута. Развръзката дойде в 80-ата минута, когато Диниш Алмейда изби топката с ръка от голлинията. Реферът му показа директен червен картон и даде дузпа. Бирсент Карагерен също беше изгонен с втори жълт картон за оспорване на решението. Хари Кейн вкара дузпата, резултатът стана 1:1 и беше въпрос на време гостите да вкарат още едно попадение срещу останалия с девет души съперник. Това се случи в 85-ата минута, когато точен беше Танги Ндомбеле.
Големият въпрос е имаше ли нарушение в атака в ситуацията, при която беше отсъдена дузпата за "Тотнъм"? "Колкото и на нас да ни се иска да е имало фаул срещу вратаря Мартин Луков, нарушение нямаше, това са правилата, по които свирят съдиите в Европа. В България може да си ги тълкуваме по друг начин, но това не променя фактите. "Локомотив" направи голям мач и отпада достойно. Ако отборът продължава по този начин, успехите със сигурност ще дойдат."
Наставникът на "Локомотив" Бруно Акрапович бе горд от представянето на неговия тим срещу "Тотнъм". "Много неща преживях по време на мача - призна специалистът. - Дадохме всичко от себе си, но една ситуация обърка всичко. Това е футболът - ако не внимаваш, те наказват. Изиграхме фантастичен мач, вкарахме гол и си мислех, че можем да направим нещо голямо. Признавам, че започнах да си гледам часовника. Трябва да приемем резултата и да продължим по нашия път напред."



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама