Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9038930 www.bgdnes.bg

Стойчо Стоилов захапа "Лудогорец": Трябваше да бием с 5 гола!

Откакто са в "А" група, няма български футбол, беснее босът на "червените"

Добромир ДОБРЕВ

Страхотно напрежение избухна между ръководните фигури в ЦСКА-София и "Лудогорец" след дербито помежду им, завършило 2:2. Главният мениджър на "червените" Стойчо Стоилов нападна жестоко както отбора от Разград, така и съдиите за изпуснатата победа. Това бе 15-и домакински мач за първенство, в който ЦСКА не успява да победи "Лудогорец".
"Още в 19-ата минута имаше дузпа за ЦСКА с втори жълт картон и мачът свършваше. Съдийството е под всякаква критика. Направо да им връчват купата на Разград и да приключва този цирк български", изригна Стоилов.


"ЦСКА има много слаби играчи, това всички медии го казват. И смачкахме "Лудогорец" с 50-милионния им бюджет. Категорично смачкване, при положение че искахме да отложим мача и те отказаха. В годините назад те винаги си отлагаха двубоите, когато играеха в евротурнирите. Въпреки всичко нашите играчи ги надиграха по категоричен начин. Сега са си поръчали и допинг контрол. Трябваше да ги бием с пет гола този смешен отбор", продължи с тирадата Стойчо, като не подмина и съдийството на Георги Кабаков.
"Две точки ни взимат още в първия кръг срещу ефбета. При втория гол чист фаул срещу Мазику с жълт картон, а съдията казва да играят и ни вкарват второ попадение. Това са две точки. Отиваме във Варна - чист гол ти отменят, дузпа не ти дават. Днес имаше две дузпи за нас. Какви жалби? Четири години пускаме такива и какъв отговор има? От 10 години, откакто този отбор е влязъл в "А" група, няма никакъв български футбол. Затова сме на това дередже и националният отбор ще изпадне в трета група", завърши ядосаният Стоилов. Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев не му остана длъжен и отвърна на нападките.
"Не знам Стойчо Стоилов да е работил като счетоводител в отбора на "Лудогорец", за да знае за какви пари става въпрос. Избягвам да го коментирам и за мен е без значение какво говори той. Когато един отбор има претенции да бъде в Европа, трябва да свиква да играе в цикъл сряда-събота. Дежурното оправдание, когато се играе срещу "Лудогорец", е съдията. Какъв е проблемът да има допинг контрол? Според мен след всеки мач трябва да има такъв", отсече Петричев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама