Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9040284 www.bgdnes.bg

2 бона за реликвен албум на "Щурците"

Автографи от рок динозаврите оскъпяват плочите

Уникален музикален албум на "Щурците" достига колосални суми.
"Вкусът на времето", издаден през 1982 г. от най-разпознаваемата рок група у нас, се продава за 2 хиляди лева. Уникалното в грамофонните плочи е фактът, че те са придружени от автографи на всички от групата. Освен подписите на Кирил Маричков, Петър Цанков и Веселин Кисьов антикварният експонат е придружен от оригинално послание, написано собственоръчно от покойния Петър Гюзелев.


"Музикалният албум е 100% автентичен", кълне се собственикът му.
Обложката на албума е подписана от "Щурците" по време на концерта им в гр. Правец в началото на 80-те години. Според собственика му подобна грамофонна плоча има място в дома само на ценители и колекционери. Интересно впечатление прави, че двойният албум "Вкусът на времето" е с безкрайно вариращи цени. В сайтовете за онлайн продажби сумите, които търговци искат за него, е от 15 лв. до колосалните 2 хил. лв.


Сред ценителите на пазенето на емблематични предмети, свързани с кариерата, е и самият Маричков. Според запознати той съхранява в дома си костюма, който майка му шие за сценичните изяви на рок бандата. Тогава тя работи в Киноцентъра, а костюмите, които ушива за "Щурците", наподобяват тези на набиращата популярност тогава група "Бийтълс".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама