Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9045510 www.bgdnes.bg

Георги Илиев-Майкъла за мача ЦСКА - Б36: Бием градинарите и с бай Добри домакина

ЦСКА трябва да победи полуаматьорския Б36 дори с бай Добри домакина и Сашо Манов от музея! Така смята бившият защитник и директор на "червените" Георги Илиев-Майкъла. "Армейците" посрещат отбора от Фарьорските острови и при победа ше играят плейоф за групите на Лига Европа със спечелилия сблъсъка "Анортозис" - "Базел".
"Не трябва и да си помисляме, че ЦСКА може да се затрудни с този отбор - коментира Майкъла пред "България Днес". - Те работят като градинари и пикола. Ще ги бием дори с бай Добри домакина (на 75 г.) и бате Сашо от музея (91 г.). Не трябва да има подценяване както срещу малтийците, когато бяхме загубили мача, но късметът ни спаси в края. В момента ЦСКА има много добър отбор, с най-качествените футболисти в последните години. С този състав имаме реални шансове за влизане в Лига Европа.

Време е футболистите да се покажат и да върнат парите, които са инвестирани в тях. Европейските мачове са най-важни и там играчите могат да бъдат забелязани."
Майкъла похвали "червените" за изключително силния мач срещу "Лудогорец", в който отборът тотално надигра шампионите, но стигна само до 2:2. "Много добра игра показаха, изпуснахме ги - коментира Илиев. - Тук идва и ролята на треньора и неговата психика. При 2:1 за ЦСКА десетина минути преди края той трябваше да прибере по-назад отбора и да запази резултата. Но имаше много хубави неща, които трябва да се толерират. В момента на "Армията" има четирима-петима футболисти, които са над нивото на "Лудогорец". Съдията не ни беше виновен, въпреки че не отсъди дузпа. Ако си бяхме вкарали положенията, какво щеше да направи? Не ни пречат реферите, сами сме си виновни."
Според Майкъла претенциите на ЦСКА за отлагане на мачове от Първа лига заради участието в Лига Европа са неоснователни. Както е известно, последователно "Лудогорец" и "Локомотив" (Пд) отказаха да преместят мачовете си срещу "червените", които искат повече време за подготовка за решаващите европейски двубои. "Това не е сериозно - коментира Майкъла. - Имаш повече от 20 здрави играчи. Големите отбори играят почти постоянно в такъв цикъл. Бием в Лига Европа, после отиваме в Пловдив и печелим срещу "Локо". Тази година е големият ни шанс за пробив в евротурнирите и спечелване на титлата."

Отборът на старите воини

Как би изглеждал отборът на ЦСКА попълнен със славни ветерани? След предложението на Майкъла в състава да бъдат включени бай Добри и Сашо Манов, "България Днес" предлага няколко имена за запълване на състава. Винаги готов да поведе атаката е 75-годишният голмайстор №1 в историята Петър Жеков, който наскоро призна, че е готов за едно полувреме. По крилото може да действа великият Димитър Якимов, който така или иначе не пропуска мач на ЦСКА на "Армията". Вратарското място е резервирано за Георги Велинов, а защитата може да бъде ръководена от големия Димитър Пенев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама