Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9046504 www.bgdnes.bg

Китайски певец прославя България

С първа награда от Москва по време на пандемията

Докторант по класическо пеене от Китай прославя България по цял свят.


Ванг Йе избира родината ни и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в Пловдив за своето развитие. По време на пандемията Ванг участва в няколко международни конкурса и носи на академията много награди, една от които е от Москва. Ванг е и интересен акцент в програмата на откриването на новата учебна година в академията.


"В Пловдив много харесвам стария град. Той има дълга история и красиви сгради. В АМТИИ ми допада училищната атмосфера. Професорите и съучениците са много приятелски настроени, особено моята скъпа маестра Тони Шекерджиева-Новак. Научих много от нея. Тя е най-красивата и най-добрата маестра, която някога съм виждал", сподели пред "България Днес" Ванг Йе.

Реклама


Китаецът е смятан за един от най-талантливите и добри класически гласове не само у нас, но и в цял свят. "Много съм щастлив, че успявам да прославям България по света. Харесвам нови неща. Обичам да се сприятелявам с хора от всички страни, чрез тях ще науча много и ще знам повече", добавя китайският докторант.


Ванг вече се чувства до голяма степен българин след едногодишния си престой в родината ни. "Особено след пиене на ракия и ядене на баница", споделя усмихнатият асистент в академията и допълва, че много харесва също и храната, красивата природа, милите хора и богатата ни култура.


"Ако имам възможност, може да живея тук известно време. Но в крайна сметка мисля, че ще се върна в Китай, защото съм единствено дете и трябва да се грижа за родителите си", разказва още пред вестника за плановете си Ванг Йе.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама