Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9050198 www.bgdnes.bg

Майката на осъдения доживот килър Немия: Синовете ми са джентълмени, а не убийци

10 г. затвор отнесе и братът на Серафим за разстрела на бизнесмена Макрис в Атина

"Моите момчета са джентълмени, отлични господа. Не смятам, че те са такъв фактор, че да убият някого. И те имат семейства и деца. Никога не биха направили такова нещо, защото имат уважение към хората." Това заяви майката на осъдените братя Серафим и Милен Райчеви пред австралийското издание News Corp Australia.
Коментара си Виолета направи по повод присъдата на синовете й за убийството на крупния австралийско-гръцки бизнесмен Янис Макрис в Атина през октомври 2018 г. За бруталния разстрел на съпруга на плейбойката Виктория Карида Серафим Райчев-Немия получи доживотен затвор, а брат му Милен - 10 години решетки преди няколко дни. Майката на братята пристигнала от Канада в Атина, за да присъства на делото. Местните издания отбелязват, че пред тях жената не е пожелала да съобщи дори името си.
Според информации в медиите тя отдавна живеела в Канада, където в определен период от време са пребивавали и синовете й. Те са екстрадирани в България, след като са уличени в отвличане и грабеж. В Канада Серафим правел татуировки. Покрай това се сближил с хора от рокерската банда "Хайдутите" и станал част от тях. Емблемата на моторджиите - кръстосани бутала и череп, изрисувал и на собствената си ръка. Групировката възникнала в средата на 30-те години в Чикаго, когато престъпната дейност в града е под контрола на топмафиота Ал Капоне. В продължение на десетилетия моторджийското формирование пуска пипала по целия свят, включително и в България. И въпреки че официално рокерската организация се легитимира като любители на мощни машини и бързи скорости, чужди криминалисти свързват нейни членове с престъпна дейност.

Реклама


Предполага се, че поръчката за убийството на Макрис е дошла от боса на конкурентна рокерска банда от Австралия, където той е разследван за опит за убийство и дрога за над 15 млн. долара. Смята се, че това е причината за бягството му от Страната на кенгурата и установяването му в Гърция, където го застигат куршумите. По време на съдебния процес срещу Райчеви така и не е изяснено кой е поръчителят на екзекуцията. Събрани били обаче данни за много близки връзки на Серафим с австралийски рокери престъпници, които пребивавали в Канада, съобщават гръцки медии. Според доказателства на разследването физическите извършители са Райчеви. Серафим е надупчил Макрис с куршуми в колата пред луксозния му дом, а Милен е посочен като помагач в екзекуцията на бизнесмена със спорна репутация.
От самото си задържане Серафим мълчи като риба. Пред ченгетата той не казва дори името си. По тази причина криминалистите му лепват прякора Немия. В последната си дума пред съда Райчеви заявяват, че не са убили Макрис, а са натопени.


След процеса майка им Виолета заяви пред медиите, че много съжалява за загубата на Виктория Карида, бивш модел на Playboy.
"Не зная какво повече да кажа освен това, че вярвам на децата си. Аз съм майка, когато ги гледам в очите, зная, че те говорят истината - не са убили човека. Още веднъж искам да кажа, че много съжалявам за случилото се на съпругата му, защото и тя е майка на две деца", заявила Виолета. Тя подчертала, че синовете й също имат малки деца и не биха лишили от живот бащата на техни връстници.
Очаква се братята Серафим и Милен Райчеви да обжалват пред по-горна инстанция присъдите си. Според гръцки юристи това може да стане в рамките на следващия месец.

Децата гледат екзекуцията онлайн

"Опустошена съм, но оставам силна", заяви бляскавата вдовица Виктория Карида, след като чу присъдите на Райчеви за убийството на съпруга й.

Бившата плейбойка разкри, че двете им деца - Ахил и Александра, научили точно как е отнет животът на татко им от интернет. 8-годишната й дъщеря и синът й, на 12 години, видели екзекуцията на баща си на клипче в Ютюб и дори прочели коментарите, обясни моделката. Тя допълни, че това е било огромен шок за нейните деца, който ще остави у тях тежка травма за цял живот. След убийството на мъжа й Карида скрила децата си на тайно място извън Атина, защото се страхувала килърите да не посегнат и на техния живот.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама