Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9070262 www.bgdnes.bg

Поп певицата Михаела Маринова: Посветих песен на приятеля ми Александър

Първият ми албум е сбъдната мечта

КОЯ Е ТЯ

Михаела Маринова е родена на 7 май 1998 г. в София. Тя е музикант не само по призвание, но и по образование - свири на пиано и цигулка от 4-годишна, а в момента учи режисура в Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". През годините печели редица конкурси в България и в чужбина, а истинско признание от широката публика у нас получава по време на участието си в третия сезон на X Factor. Печелила е риалити форматите "Като две капки вода" и "Маскираният певец". На 9 октомври предстои концерт на Михаела в столичния "София лайв клуб", на който изпълнителката ще представи дебютния си албум "Стъпка напред". и новата си песен и видео "Другата стая".

- Михаела, готова ли си за дългоочаквания концерт-промоция на първия си албум "Стъпка напред"?
- Мечтаех за него от дълго време. С "Вирджиния Рекърдс" успяхме въпреки пандемията да организираме премиера на "Стъпка напред" на 26 март. Концертът тогава беше отменен, но сега предстои на 9 октомври. Не сме спирали да репетираме по време на пандемията и да обмисляме всички детайли. Сънуваме го, желаем го, копнеем го! Готови сме и чакаме всички приятели и почитатели да се насладят на хубава музика.
- Кои музиканти още могат да се видят на концерта?
- Ще сме с много готин бенд и едни от най-добрите музиканти - Ангел Дюлгеров на китара, Пламен Денчев - клавишни, Радо Казасов - барабани, Асен Димитров - бас. Беквокалистките също са ни много готини - Катя Кръстев и Елена Сиракова. Събрали сме се доста голям екип и сме подготвили нещо много специално и красиво, със страхотни аранжименти на песните от албума. Надявам се хората да се забавляват и да са истински щастливи след това събитие.
- Колко песни съдържа албумът?
- 13. Във всяка от тях участвам като съавтор. Даже в някои аз съм автор и на музиката, и на текста. Работих с Павел Николов от хип-хоп дуото Павел & Венци Венц, с Веселин Николов - Vessou и Евгени Димитров-Маестрото. Много талантливи хора! Албумът ми е в продажба от март, цената е достъпна, така че всеки да може да си го позволи.
- За какво пееш, кои са основните теми?
- Албумът носи заглавието "Стъпка напред", а това е и името на дебютния ми сингъл отпреди 5 години. За мен беше едно гръмко начало и затова решихме и албумът да се казва така. Никога не съм спирала да се старая да правя стъпки напред.
Послание на албума ми и изобщо на всичко онова, за което пея в него, е, че пътят ми дотук е борбата ми с това да оцелея на сцената и в света. За това как аз се справям с трудностите. Естествено и любовта - и споделена, и несподелена. Имам песни като "Страх от самота", в които споделям, че няма смисъл да бъдеш с човек, който не е подходящ за теб. А напротив, трябва да направим стъпка напред и да продължим. Да не се отчайваме и да знаем, че ще намерим нещо по-добро. Докато има песни и като "Другата стая", която предстои скоро да излезе като сингъл с видеоклип. Тя описва щастието в моя живот в личен план в момента с Александър. И изобщо цялата любовна еуфория, която изпитвам сега. Така че албумът ми е цветен, разказва доста и има много какво да се чуе.
- Вдъхновена си от Александър и му посвещаваш тази песен?
- Да, точно така. Както и парчето "Мога" с Любо Киров, което също е в албума. Песента е негова, а ние направихме нов аранжимент като за дует и това е едно от любимите ми парчета в "Стъпка напред". Надявам се и за много хора да е така.
- През какви перипетии си минала, които си облякла в песен?
- Албумът започва с песента "Следвай моя глас". Тя дълбоко описва какво говори вътрешният глас на Михаела. Това е вдъхновяваща песен. Докато я създавах, си представях как като я слушат хората, сутрин ще излизат за работа много по-мотивирани и надъхани. В крайна сметка трудностите ги срещаме всеки ден и те са част от играта. Защото животът е една игра и колкото по-дълго оцелееш в нея и колкото по-нагоре се качваш в нивата на играта, толкова по-издръжлив и успешен си ти. Затова трябва да има нещо, което да ни мотивира и да ни дърпа напред и нагоре. Тази песен е с такъв характер. Мога да я нарека огледалото на Михаела и тя описва трудностите, с които съм се сблъскала.
- Какви са те?
- Те са идентични за всички нас. Сблъсъкът с различните характери на отделни хора, как да оцелееш в дадена сфера и по-конкретно в шоубизнеса, както е при мен. Не е лъжа - не е лесно да оцелееш дълго време в тази въртележка от непрекъснато бълващите се хора, песни и т.н. Не е лесно да се задържиш на повърхността. Аз с "Вирджиния Рекърдс" вече 6 години се старая да запазя себе си. Защото по никакъв начин няма да изневеря на себе си. Просто защото не ми идва отвътре, а и някой да ме предизвика, пак няма да го направя. Михаела е такава, каквато е.
- Оцелявам и побеждавам - това може да бъде мотото ти.
- Абсолютно. Малко е като "Дойдох, видях и победих".
- Как прекара периода на извънредно положение?
- Бях затворена дълго време вкъщи пред пианото си и създадох доста нови парчета, голяма част от които със сигурност ще влязат във втория албум. Предстоят ми срещи с много нови продуценти, а през октомври ме очаква участие в Sofia Songwriting Camp - първият международен лагер за писане на песни у нас. Благодарение на Саня Армутлиева успяваме да се срещнем с много талантливи хора от цял свят, които работят с едни от най-големите имена в света като Риана, Кайли Миноуг, Дрейк и т.н. Имаме шанс да споделим и обменим опит и знания, като същевременно създаваме музика съвместно.
- Наред с музиката продължаваш и с риалити форматите, които явно са ти стихия.
- Спечелила съм само два формата, но на хората явно им се струва, че са много. Доскоро не осъзнавах това. Гледах следващите сезони на "Като две капки вода" и "Маскираният певец" и си казах: "Леле, аз съм била там и дори съм ги спечелила". Нещата ми се случват с много бързи темпове. С приятели си говорим, че периодът от 16 до 22 години ми мина страшно бързо. Но съм много щастлива, че всичко това ми се е случило. Мотивирам се много от такива риалити формати. Вляза ли вътре, знам, че трябва да извадя максимума от себе си, както и да попия максимума от това, което шоуто ми дава. Уча в момента режисура в музикалната академия "Панчо Владигеров" и опитът на сцена ми помага много.
Да си от другата страна на мястото на панелистите в "Маскираният певец" никак не е лесно. Всъщност е адски трудно да разпознаеш кои са хората зад маските. Това е така, защото целият екип е наистина жесток!
- Допадна ли си с Азис и Владо Пенев?
- Там се видяхме за първи път очи в очи и от самото начало се получи една много готина хармония между нас. Прекрасни хора са и двамата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама