Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9117324 www.bgdnes.bg

Ревнив кримитип претрепва с кол съперник

Ревнив криминален тип претрепа с кол съперник за сърцето на берачка на билки, заради което получи присъда доживотен затвор от Окръжния съд в Русе. Той трябва да изтърпи наказанието си при първоначален специален режим, постановиха още магистратите. Присъдата не е окончателна и подлежи на протест или обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново.
43-годишният Пламен Парушев е осъждан и за друго убийство, но е бил пуснат предсрочно от затвора, преди да ликвидира Илия Александров, на 57 г., в град Ветово. В богатата си криминална биография бандитът има и друга присъда от 16 години затвор за умишлено убийство през 1997 г., както и наказания за кражби, грабеж, хулиганство, закана с убийство, умишлено причиняване на средна телесна повреда.
До последно Парушев не признал фактите, изложени в обвинителния акт, според който той е извършил тежко умишлено престъпление в условията на рецидив.
Фаталният сблъсък между другарите по съдба Пламен и Илия се разиграва в центъра на гр. Ветово през септември 2018 г. Разследването установило, че двамата били от една и съща прослойка на обществото - живеели ден за ден, злоупотребявали с алкохол, работели на парче, каквото намерят. Един от последните им ангажименти бил бране на билки.
Пламен живеел с колежка. Изпитвал ревност към нея и в един момент заподозрял приятеля си по чашка Илия, че има неморални помисли към жената. Твърди се, че по-възрастният мъж се държал фриволно с нея, правил й неприлични предложения и дори я опипвал. Тя отблъснала натрапника, но мераците на Илия не останали в тайна за приятеля му Парушев, а това обтегнало отношенията между двамата.
В деня на побоя над Илия - 22 септември, той бил засечен от Пламен в центъра на града. По силата на обичайните им навици двамата си направили пореден запой с алкохол. В един момент Пламен се присетил за задявките към жена му от Илия, който също бил криминално проявен и многократно осъждан. Обладан от страст към изгората си и вбесен от предателството на приятеля си, Парушев грабнал тежка тояга и започнал да налага по главата Илия.
Пребитият Илия бил откаран в болница. Останал на лечение една седмица, след което бил изписан. На 10 октомври починал. Аутопсията показала, че смъртта на Илия е настъпила от нанесените с кола удари по главата.
По случая започнало разследване. За криминалистите не било трудно да стигнат до извършителя на побоя. На мястото на инцидента имало камери, които заснели престъплението. Въз основа на това и други доказателства Пламен бил закопчан на 24.07.2019 г. Той правил опити мярката му за неотклонение "задържане под стража" да бъде заменена с по-лека, но ударил на камък.
Самият Пламен обяснил пред съда, че няма вина за смъртта на Илия. Подсъдимият подчертал, че не е искал никого да убива, но признал, че е удрял и бил Илия заради закачките с жена му. По каква причина той не е излекуван, а е пуснат от болницата, и как е намерил смъртта си, били неща, които нямало как да се приписват на неговата сметка, изтъкнал подсъдимият.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама