Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9118742 www.bgdnes.bg

Футболисти отидоха на сватба вместо на мач

"Ясен" загуби служебно от "Борци" 

Дъщеря ми се омъжваше, по-важна ми е от двубоя, заяви играещият треньор

Футболисти загубиха служебно с 0:3, след като вместо на мач отидоха на сватба.
Главни действащи лица са играчите на клуб "Ясен" от шуменското село Ясенково. Миналата неделя те трябва да гостуват на тима от съседното село Борци, но така и не излизат на терена. Вместо да гонят топката и да влизат в остри единоборства, почти всички футболисти от "Ясен" се забавляват на сватбата на дъщерята на играещия треньор Бейджан Салим.
"Тази сватба трябваше да е по-рано през годината, но заради коронавируса беше изместена. Новата дата беше потвърдена и не можеше да бъде променена. Няма да изненадам никого, ако кажа, че винаги бих избрал най-важното събитие на дъщеря ми Салиме пред който и да е футболен мач. Шест-седем момчета от отбора бяха сред поканените. Обикновено се събираме по 10-11 души за мач, така че нямаме резерви и не можеше да се играе", заяви пред "България Днес" гордият Бейджан.
Играещият треньор се опитва да преговаря с представители на противника "Борци", като им предлага двубоят да е или в деня преди тържеството, т.е. събота, или в края на годината. "Не се съгласиха, въпреки че им предложих варианти. И още тогава им казах, че няма да отидем за мача. Не мисля, че съм постъпил грешно", добави с усмивка щастливият баща.


След служебната загуба тимът от Ясенково е твърдо на последното място, като от пет мача има пет загуби при голова разлика 2:23. В следващия кръг сватбарите са домакини на "Зенит" (Черноглавци) и ще търсят първата си победа за сезона. За съседите им от Борци това бяха първи точки в първенството на "А" окръжна група - Шумен, като преди това са загубили и четирите си мача. Убедителен лидер е отборът "Мълния" от село Климент, който има само победи и за пет кръга е вкарал 31 гола (средно по 6 попадения на мач).
Футболен клуб "Ясен" е основан през 1955 г., а 42 години по-късно е разформирован. Възроден е през 2007 г. и от тогава се подвизава в окръжната група на Шумен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама