Реклама
https://m.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/9120360 www.bgdnes.bg

Най-секси рибарката разби заргана по морето

Над 100 парчета издърпа Яничка Мунева

Кой казва, че риболовът е мъжко хоби? Секси рибарка показва страхотни умения по морето и засрамва по-старите си колеги. Над 100 заргана само за няколко часа успя да надърпа Яничка Мунева. А на куката й се закачи и морски кефал

25-годишната мераклийка е истински майстор с въдица в ръка. Тя предизвиква истински фурор по рибарските групи в социалните мрежи. Яничка има куп последователи. Надарената мацка често се хвали със страхотен улов.

Реклама

Най-сексапилната рибарка разкри пред „България Днес” каква е тайната на богатия й улов от водите на Черно море тези дни. Зарганът е луд по блатния червей, но се хваща и на бял червей.

„Най-добрият монтаж за зарган е с бавнопотъваща бомбарда. Поводът е от флуорокарбон 0,12 мм. Използвам кука с големина №10 или №12”, признава Мунева. Тя лови на определени места от крайбрежните скали.

Споделя и къде са най-добрите позиции за улов през тази есен. По думите й пасажите от зарган са се струпали най-вече около нос Агалина, намиращ се между Созопол и Дюни. Скалният феномен е природна забележителност от 1980 година. Именно големите дълбочини пред скалите примамват рибите толкова близо до брега. Другото много резултатно място през октомври е полуостров Акра край Черноморец.

Есента е най-силното време за морския риболов у нас. Освен зарганите сега излизат и много други видове риби. Тази година Черно море гъмжи от хубав паламуд. Пасажите са толкова гъсти, че цената на иначе ценната риба падна под 10 лева на рибарските пристанища. Най-много риби се хващат от лодките край Царево. Сафридът също вече е близо до брега.

„По принцип съм запалена по улова на щуки и често ходя за хищници. Но и морският риболов много ме кефи”, казва Яничка. Тя има в колекцията си страхотни трофеи. Хищните щуки най-често лови с изкуствени примамки, имитиращи ранена рибка.

Реклама
Реклама
Реклама