Българската Шехерезада Джейми Елиаз: За една нощ станах звезда

Приятел
Автор: България Днес

Българската Шехерезада Джейми Елиаз: За една нощ станах звезда

Конкурсите за красота не са критерий за качествата на една жена 

КОЯ Е ТЯ
Джейми Елиаз е на 21 г., а животът й е като от приказка за Шехерезада. Едва 16-годишна, тя попада под светлините на прожекторите в Ливан - мястото, откъдето е нейният баща. Красавицата, в чийто вени тече българска и ливанска кръв, успява да пребори над 2000 момичета и да бъде избрана за главна героиня в клипа на ливанската звезда Зиад Бурджу. Това се оказва повратна точка в живота на хубавицата, която след това става една от най-обожаваните жени в цял Ливан. Близо 6 години красавица е под светлините на прожекторите в Ливан, но от няколко години живее в България.

Виктория СТОЯНОВА

- Вие сте звезда в Ливан, наричат ви и българската Шехерезада. Как достигнахте до известността? В кои области са вашите интереси?
- Благодаря, но звездите са само на небето. За себе си мога да кажа, че съм момиче, родено с късмет, което е много известно в Ливан, а вече и в България. Станах популярна буквално за една нощ, след като ливанската звезда Зиад Буржу ме избра за партньорка в клипа му. Така преди няколко години започна кариерата ми на инфлуенсър там. В момента уча психология, но се интересувам много от изкуство - преди няколко дни се върнах от Париж, където сбъднах мечтата си да посетя Лувъра и да се докосна до всички тези уникални съкровища в музея. Обожавам да чета, особено книги, които са свързани с психологията на човека и себепознанието. Джон Кехоу и Лариса Ренар са част от любимите ми автори. В момента дочитам "Да прецакаш Дявола" на Наполеон Хил - вдъхновяваща книга, която може да ни помогне да намерим решение на трудностите във време на несигурност и тревожност.
- Как протича един ваш ден в Ливан?
- Когато нямам ангажименти, което рядко ми се случва, прекарвам времето със семейството на баща ми. Ходим на разходки, плаж и всякакви други развлечения.
- Защо решихте да се върнете в България - родното място на майка ви?
- Родителите ми решиха да се върнем в България. А и съм на мнение, че човек не трябва да се застоява прекалено дълго време на едно място.
- От колко време сте у нас?
- Аз пътувам доста заради работните си ангажименти. Но някъде от около 5 години живея основно в България. Преоткрих, че животът може да те отведе на хиляди непознати места, но единствената любов може да те намери вкъщи.
- Има ли разлика в живота там и тук?
- И в България, и в Ливан хората знаят как да се забавляват. Ливан е държава, в която има 18 официални религиозни общности, като 34 процента от ливанците са християни. Все още можете да срещнете жени с абая например, но ще видите и голям процент суперкрасиви жени, които са в крак със световните модни тенденции. Там жените държат на външния си вид много повече от българките. Всъщност така в Ливан може да познаете коя жена е от заможно семейство - ако е накипрена и гримирана. Интересна особеност там е, че в жилищна сграда, където живеят християнски семейства, е забранено на хора с мюсюлмански произход да живеят в същата сграда. Една също много любопитна тенденция е, че на всеки етаж в жилищната сграда има не повече от един апартамент за семейство, голям колкото три апартамента в България. Обичам да казвам, че Бейрут е град на контрастите. В модерните квартали до морето, по брега има палми и е пълно със заведения. Пред тях може да видите паркирани последен модел страшно скъпи коли. Междувременно до някой новопостроен блок можете да видите разрушена от войната сграда. Вместо патрулни коли по улиците обикалят войници с автомати.
- Каква е разликата между българите и ливанците?
- Ще кажа с какво сме еднакви - както у нас, така и там е пълно със заведения и хората знаят как да се забавляват. В Ливан въпреки проблемите в страната хората винаги намират време да седнат да изпият по едно кафе, но важно правило и традиция при тях са неделните сбирки със семействата и приготвената маса за хранене по обяд, на която цялото семейство сяда.
- Как тамошната звезда Зиад Буржу ви забеляза и попадна на вас?
- Срещата ни стана съвсем случайно. Общ познат, който е един от най-добрите фотографи в Ливан, ни запозна. С него бяхме седнали на кафе и обсъждахме работни неща, когато в този момент мина Зиад и фотографът ни запозна. Аз бях много притеснена, защото това не е кой да е, а една от най-големите звезди в Ливан, а и в Арабския свят. Зиад седна при нас, поговорихме си по общи теми, след което той ми предложи да се снимам в предстоящия му клип. От този ден нататък с него и с вече настоящата му жена, тогава годеница, сме суперблизки семейни приятели.
- Как са се запознали родителите ви?
- Историята е много забавна и съвсем случайна, както се случват всички хубави неща в живота ми. Родителите ми се запознават на опашка за визи пред холандското посолство. Майка ми, докато чакала дълго време, я заболяла главата и баща ми, който бил до нея, й предложил да й даде хапче за глава, за да я заговори. Майка ми отказала да приеме хапче от непознат, но толкова много я боляла главата, а и нямало никой друг, който да има лекарство, че накрая приела. И така малко по-късно се появих и аз.
- С какво се занимавате в България?
- Уча вече втора година психология. Голяма част от ежедневието ми минава в онлайн лекции и четене на такъв тип литература. Смятам, че човек се учи цял живот. Аз съм много любознателна, обичам да научавам постоянно нови неща. Спортувам усилено. Тренировките са част от моето ежедневие. Отделям време за приятели и разходки. Ходя на уроци по пеене. Обичам разнообразието, не харесвам рутината.
- Кое е любимото ви място у нас?
- Обожавам България. Природата тук наистина е уникална. Посетила съм доста места и всичките са ми любими. Обичам страната си много.
- Конкурсите за красота често за мерило за красивите българки. Вие участвали ли сте в конкурси?
- Предлагали са ми да участвам в конкурси както в България, така и в Ливан. Но не мисля, че това е критерият за красотата на една жена. Не може 10 човека да решават кой е красив и кой не е, не мислите ли?! Това е все едно вие и аз да оценим едно чихуахуа например. Ако вие харесвате големи кучета - можем ли да направим заключението, че малките са грозни, не можем. Така е и с конкурсите за красота.
- Преди месеци тежък взрив опустоши половин Бейрут. Вие бяхте ли там по това време, пострада ли семейството ви?
- Това е една ужасна трагедия, довела до над 200 жертви, 7000 ранени и над един милион пострадали. Аз не бях по това време в Ливан, но баща ми беше там. Това, което той ми разказа, е, че усетил нещо като силно земетресение. По това време по улиците не е имало много хора, затова и броят на жертвите не е толкова голям, за радост. Нямаме пострадали от фамилията, защото жилището ни е на 20 километра от Бейрут. За съжаление в центъра на столицата всички нови сгради, струващи милиони долари, са напълно разрушени.

Всички от групата на Божков пуснати

Всички от групата на Божков пуснати

На свобода вече са всички обвинени като участници в престъпната група за принуда, данъчни престъпления, изнасилвания и убийства на Васил Божков, става ясно от решение на спецсъда. Честта да се прибере у дома, макар и последен, се пада на Веселин Балтов, шеф на личната охрана на духналия в Дубай хазартен бос

Братът на фараонката Ружа я топи още 6 месеца

Братът на фараонката Ружа я топи още 6 месеца

Още шест месеца братът на изчезналата криптофараонка Ружа Игнатова ще я топи пред властите в САЩ, става ясно от решение на съда в Ню Йорк. Константин Игнатов се съгласи да сътрудничи с информация на разследването и бе включен в програмата за защита на свидетелите през миналото лято. Оттогава той е скрит на тайно място в САЩ заедно с жена си и

Изнудват Беки със секспози

Изнудват Беки със секспози

Войната между жената на Уейн Рууни, Колийн, и тази на Джейми Варди, Ребека, излезе извън съда и придоби най-долни измерения. Анонимни, наричащи се "Армията на Колийн", заплашват Беки, че ще разпространят неин сексвидеозапис. Ако не им плати 2,5 биткойна. Г-жа Рууни от година вече обвинява някогашната си приятелка и жена на голмайстора на "Лестър"

Тикнаха в пандиза семейство адвокатки

Тикнаха в пандиза семейство адвокатки

В Сливенският затвор са пратени врачанската адвокатка Румяна Тодорова и дъщеря й Деница, която също се представя за юрист. Двете дами получават 2 години и 6 месеца и 2 години и 10 месеца след сключено споразумение с прокуратурата. В замяна на леките присъди те признават вината си, че са участвали и ръководели организирана група за документни

Уловиха 40-килограмов звяр

Уловиха 40-килограмов звяр

Валентин Вълев е майстор на едрите риби  Амурът е рекорден улов за 2020 г.  Чудовищен 40-килограмов амур хвана майстор рибар от Нова Загора. Валентин Вълев, който е известен сред приятели и въдичари като повелител на едрите риби, прави зрелищния улов във водите на язовир "Жребчево". Водоемът е близо до града му

Вокалистката на "Рико Бенд" Саша Рико: Повече от 10 г. чаках сина си

Вокалистката на "Рико Бенд" Саша Рико: Повече от 10 г. чаках сина си

Вярвам, че когато даваш, ще получаваш КОЯ Е ТЯ Сашка Рикова е на 34 г., родена е в гр. Ракитово. Занимава се с пеене от 13-годишна. През 2012 г. с мъжа си Веско създават "Рико Бенд". Групата натрупва огромна популярност сред чалга феновете. Записват парчета с едни от най-големите имена в попфолка като Мария, диджей Дамян

Актуално

3712 новозаразени с коронавирус - 42,08% от тестваните, 141 са починали

3712 новозаразени с коронавирус - 42,08% от тестваните, 141 са починали

3712 са новозаразени с коронавирус при направените 8 820 PCR теста за последното денонощие, сочат данните от Единната информационна система за COVID-19 у нас. Това са 670 случая по-малко от вчера. 141 са починали за последното денонощие. 3 367 са починали от началото на пандемията досега. Активните случаи на заболяването станаха общо 87 073

Дженифър Лопес блести в инстаграм гола с огромен диамант (Видео)

Дженифър Лопес блести в инстаграм гола с огромен диамант (Видео)

51-годишната певица и актриса Дженифър Лопес блести гола с огромен диамант във видео, пуснато от нея в инстаграм. Диамантът е вероятно подарен от нейния годеник Алекс Родригес. Звездата се появи чисто гола в реклама на собствената си марка козметика, уточнява в. „Дейли мейл”. Близки до Джей Ло споделиха

Почина легендата на световния футбол Диего Марадона

Почина легендата на световния футбол Диего Марадона

Легендата на световния футбол Диего Армандо Марадона е починал. Аржентинецът е претърпял кардиореспираторен арест в къщата в Тигре, където се бе установил след операцията на главата. Очаквайте

Двойна атака на жълтите павета

Двойна атака на жълтите павета

Двойна атака получи вчера властта на жълтите павета, след като едновременно превозвачи и таксиметрови шофьори заедно с недоволни от противоепидемичните мерки се изсипаха на протест. Точно в 10 часа гневните граждани и браншът започнаха да скандират "геноцид" и "оставка", а някои обвиниха полицаите, че "са се продали за увеличение на заплатите си"

Меган Маркъл пометнала през юли

Меган Маркъл пометнала през юли

Съпругата на принц Хари, Меган Маркъл, довери пред в. "Ню Йорк таймс", че през месец юли е пометнала при износването на второто си дете, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.  "Узнах, докато прегръщах първородното си дете, че започвам да губя втората си рожба", написа в изданието херцогинята на Съсекс

Не пропускай

18 г. затвор за килъра на Андреа от Галиче

18 г. затвор за килъра на Андреа от Галиче

За 18 години в затвора отива убиецът на 18-годишната Андреа от Галиче, след като не е обжалвал наложеното му наказание от Окръжния съд във Враца. На 4 ноември Окръжният съд във Враца призна Аксел Олеков за виновен за това, че на 11 януари е отнел по особено мъчителен начин живота на момичето в дома му, след като е проникнал в жилището посред нощ

До 21.12 затварят молове, ресторанти, училища, университети, спортът без публика (видео)

До 21.12 затварят молове, ресторанти, училища, университети, спортът без публика (видео)

Противоепидемичната обстановка се удължава до края на януари По 24 лв. на ден за работниците от затворените бизнеси Противоепидемичните мерки започват от 27.11 до 21.12, съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на брифинг на МЗ. Той подчерта, че мерките започват от петък вечерта. Т.е през деня всичко ще работи

Доналд Тръмп помилва пуйка за деня на благодарността

Доналд Тръмп помилва пуйка за деня на благодарността

Президентът Доналд Тръмп заедно с първата дама Мелания Тръмп, помилва пуйка за деня на благодарността по време на 73-то годишно представяне в Розовата градина в Белия дом във Вашингтон, 24 ноември 2020 г. Снимка: REUTERS / Хана

Експертиза обръща разследването за разстрела на Красимира

Експертиза обръща разследването за разстрела на Красимира

Експертиза обръща разследването за смъртта на 21-годишната Красимира Куковска от пловдивското село Бегово! След проведени медицински и балистични изследвания става ясно, че мъжът й Любомир Петров е излъгал как случайно я гръмнал с въздушна пушка! Криминалистите откриват, че това е станало умишлено, и променят обвинението срещу душманина на младата

Брано ръководил банда от затвора

Брано ръководил банда от затвора

Банда крадци е ръководил от затвора заключеният за обир на 400 бона от плевенска фирма рецидивист Бранимир Стоянов-Брано. Това станало ясно след ареста на четирима рецидивисти, докато се опитвали да се измъкнат след извършен обир в блок в столичния квартал "Иван Вазов". Вътрешен човек от затвора е издал бандата от четирима крадци на Брано