Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9121971 www.bgdnes.bg

Затвор за Боатенг заради бившата

Защитникът на "Байерн" (Мюнхен) Жером Боатенг може да се озове в затвора. Той е изправен пред 5-годишна присъда заради нападение над бившата му половинка Шерин Сенлер.

Бранителят ще се изправи пред съда на 10 декември. Бившата му годеница повдигна обвинение срещу него преди близо две години. Тя представи като доказателство медицинско и снимки на физически наранявания, които твърди, че са й причинени от защитника по време на семейна ваканция.

Реклама

Жалбата бе подадена още през февруари 2019 г., но разследването беше удължено. Причината за забавянето бе пандемията от коронавируса, която попречи на провеждането на процеса през март 2020 г.

През това време защитата на Боатенг опита да спре разследването, обявявайки, че става дума за "частен въпрос, основан на недоказани обвинения от трета страна". Съдът не се върза и увери, че разполага с видеоклип, който доказва предполагаемото нападение.

Жером и Шерин започнаха връзката си преди повече от 10 години, а през март 2011-а станаха родители на близначки. Скоро след раждането им се разделиха заради изневяра на Боатенг. Две години по-късно си дадоха нов шанс и възобновиха отношенията си. Всичко приключи след обвинението на Шерин в домашно насилие. Сега двамата ще се срещнат отново, но в съда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама