Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9123300 www.bgdnes.bg

Плетен шлем срещу ковид

Дизайнерът, направил "Булката" в "Маскираният певец", с иновативно изобретение

Дизайнерът, създал костюма на Булката рокер в "Маскираният певец", изобрети зимен шлем срещу ковид-19! Талантливият македонец Сърджан Кръстевски измайстори шапка с падаща маска за студения сезон. "Мога да ви ги изплета в различни цветови комбинации", предлага шивачът.

Реклама


След като приключва ангажимента си за телевизионния формат, Сърджан се залавя с любимото си занимание и оплита от вълна зимните аксесоари. Предвид противоепидемичните мерки въвежда падаща на носа и устата маска, която може и да се носи вдигната, когато няма нужда. "Много хитра идея, така няма да нося допълнително и маска в студа", кефят се последователите му. Те определят като гениално творението на сръчния дизайнер. "Велико е!", "Шапка на годината!" са част от коментарите на ентусиазираните клиенти, от които веднага заваляват поръчки.

Според медици обаче не е много ясно как падащото забрадало ще пази от вируса, ако е направено от вълна или друга прежда. За да е щит срещу ковид -19, предпазната маска трябва да отговаря на изискванията за това, категорични са специалистите.
В същото време се появиха твърдения, че подобен тип шапка отдавна се предлага на пазара, най-често в електронни сайтове за пазаруване. Там тя е представена като рицарски шлем.

Даровитият дизайнер избира България за свой дом и среда, в която да развива таланта си. С творенията си печели различни награди. За себе си казва, че черпи вдъхновение от емоциите на хората. Цени личния контакт и не обича да говори по телефона. Македонецът изработва бутикови облекла, майстори бижута, шие и костюмите на Софийската опера и балет. Именно покрай работата си в операта се запознава с актрисата Милица Гладнишка, с която стават близки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама