Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9125769 www.bgdnes.bg

Президентът на "белите" Венци Стефанов: Моделът на "Славия" е добър за "Левски"

"Моделът на "Славия" е добър за "Левски" и колкото повече български клубове го последват, толкова по-бързо футболът в нашата страна ще тръгне в правилната посока."

Това заяви пред "България Днес" президентът на "белите" Венци Стефанов в навечерието на най-старото столично дерби. Мачът е утре от 20,15 и ще бъде предаван директно по "Диема Спорт".
За първи път от доста време и в двата състава ще има повече български момчета, след като вече и "Левски" започна да залага на футболисти от своята школа.


"В момента за "Левски" това е единственият шанс за спасение, видя се докъде стигнаха с привличането на скъпи чужденци - коментира Стефанов. - Тази порочна практика е основна причина клубовете да трупат огромни дългове, които после много трудно може да се погасят. Нужно е търпение, упорита работа и вяра в таланта на младите български футболисти. Ако искаме да имаме силен вътрешен шампионат и добър национален отбор, пред просто няма друг път."
Венци Стефанов похвали и новия треньор на "Славия" Александър Тарханов, който бе представен вчера. "Разбрахме се за минута - разкри президентът на "белите". - Не е поставял никакви специални условия. В нашия клуб работят само мъжки момчета."
Новината от лагера на "Левски" е, че треньоръ Георги Тодоров е готов да даде нов шанс на младия Илия Юруков, който се забърка в скандал с претенциите си към ръководството и желанието си да напусне стадион "Георги Аспарухов". Въпреки това наставникът на "сините" ще наблюдава внимателно изявите му по време на тренировките и нищо чудно Юруков да излезе титуляр срещу "Славия".
"Левски" продължава да има сериозни проблеми с контузени футболисти. Заради травмите на близнаците Цоневи отборът изпитва големи затруднения в организацията в средата на терена. Халфът Симеон Славчев също постоянно преследва от контузии и това му пречи да си върне формата от най-добрите си години. Въпреки всички тези затруднения "Левски" ще играе за победа в дербито срещу "Славия", за да се отлепи от незавидното осмо място във временното класиране.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама