Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9134335 www.bgdnes.bg

Ковид-19 вдъхнови Хелоуин

Костюми на мокри кърпички, дезинфектанти и рула тоалетна хартия са хитове тази година 

Коронавирусът порази и Хелоуин!
Един от най-очакваните празници през годината ще премине в духа на световната пандемия, показа проверка на "България Днес".
Традиционните облекла на вампири, вещици и супергерои не се радват на толкова голям интерес, колкото костюмът на... ролка тоалетна хартия. В началото на заразата нежният атрибут за почистване на задни части беше разграбен от магазините в страната ни и се превърна в една от най-дефицитните стоки. Затова и връзката между тоалетната хартия и Ковид-19 е много силна. Онлайт сайтове масово продават такъв костюм, като цената му варира между 50 и 150 лева, в зависимост от изработката и дали става въпрос за дете или възрастен.

Реклама


Тоалетната хартия може да бъде използвана за плашещия празник и по друг начин. Ако искате да сте мумия, но и да сте актуални, забравете обвиването на тялото с бинтове. Развийте ролката и се омотайте с тоалетния аксесоар. Няма гаранция, че ще сте плашещи, но със сигурност ще привлечете вниманието на приятелите си. А и бонусът е, че няма да давате пари за костюм, а ще използвате наличностите си вкъщи.


Нестандартните идеи за тази година не свършват дотук. Друга голяма атракция са костюмите на дезинфектанти и пакетчета с мокри кърпички. Някои от моделите покриват цялото тяло плюс главата, като единствено се вижда лицето. Други са далеч по-дръзки, като са почти изцяло прозрачни, подходящи са за дами, тъй като краката и ръцете се виждат през прозрачната материята. А тубичката на дезинфектанта прикрива интимните части. Цените и тук варират, но при по-задълбочено търсене може да намерите по-евтини костюми за 30-40 лева.


Хелоуин e маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорещите страни. Но през последните години е особено популярен и в България, като се организират тематични партита и игри най-вече за малчуганите. Появиха се и дебати дали Хелоуин има място в училищата ни, тъй като няма нищо общо с родния фолклор.
Началото си води от келтския езически ритуал Сауин и е един ден преди честването на католическия ден на Вси светии. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива, ще им "изиграят номер".
Подобен на този е древният езически ритуал на кукерството, където присъстват същите атрибути - маски с рога и зловещо изражение, животински кожи, като целта е гонене на злото.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама