Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9134462 www.bgdnes.bg

Бунт срещу брата на Гошо Гинчев

Митко Гинчев започва строеж в зелена площ в столицата

Окупация и гражданско неподчинение се подготвя в столичния квартал "Св. Троица" срещу поредното застрояване на зелена площ в района. Недоволството на жителите на квартала е насочено този път срещу брата на бившия футболист Гошо Гинчев, Митко, който е собственик на фирмата, започваща строежа на жилищна сграда до ул. "Цар Иван Александър".
От дълги години парцелът, бивша собственост на столичното "Енерго", пустее и е обрасъл с дървета и бурени. Мястото е закътано, макар и в широкия център на столицата, и в близот до парк "Св. Троица". Но в месеците на сериозни рестрикции заради Ковид кризата именно в този район майките с малки деца намираха спокойно място за разходка. Сега и това ще бъде отнето, като теренът ще се превърне в строителна площадка, недоволстват от инициативния комитет за протеста.
Енергичните млади дами, иницииращи бъдещите протести, вече са направили среща с адвокат, но се е оказало, че всичко е "свирен мач". Издадени са разрешителни за промяна на ПУП, разрешително за строеж и разрешително за изсичане на дърветата.


Живущите в района са особено недоволни, че всичко става в средата на месец март, когато бе времето на най-рестриктивните карантинни мерки. Точно тогава е организирано и обществено обсъждане на проекта.
Фирмата инвеститор "Парк стейт резидънс" ООД, създадена няколко месеца преди тази процедура, е собственост на Митко Гинчев, брат на Гошо Гинчев - съветник на спортния министър Красен Кралев и член на УС на Спортния тотализатор. Дружеството е регистрирано на 18.10.2019 г.


Телефоните за контакт с "Парк стейт резидънс" в момента са променени. От община "Илинден" се позовават на редовно издадени строителни документи и протокол от общественото обсъждане, без да желаят да направят коментар.
"Ние няма да се откажем и ще продължим да се борим с конкретния казус, както за всеки квадрат зелена площ, и за всяко дърво в този квартал!", категорични са в социалните мрежи от инициативния комитет за спиране на строителните дейности.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама