Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9137516 www.bgdnes.bg

Андрей Рубльов поиска място на "София Оупън"

Андрей Рубльов e сред подалите заявка за квалификациите на "София Оупън" 2020. Руснакът стана шампион в Санкт Петербург през уикенда срещу друг участник на надпреварата в столицата ни - Борна Чорич.

Титлата бе четвърта за Рубльов през 2020 г. Само той и Новак Джокович имат по четири трофея от АТР тура през сезона. Същевременно Рубльов се изкачи и до рекордната в кариерата си осма позиция в световната ранглиста.

Реклама

Въпреки триумфа си в Санк Петербург четвъртфиналистът от US Open и "Ролан Гарос" все още не е с гарантирано място в заключителния турнир на АТР в Лондон. Към днешна дата девет играчи са събрани в рамките на съвсем малко над 1000 точки в борба за две места при четири оставащи седмици до края на сезона. Рубльов се стреми към първото си участие в Лондон и се нуждае от всяка точка в актива.

Но тъй като срокът за заявки за основната схема на "София Оупън" изтече преди седмица, той заяви участие в пресявките. Осмият в света Рубльов също така поиска от организаторите на турнира в София и "уайлд кард" за основната схема.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама