Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9149723 www.bgdnes.bg

С маски на конкурса "Мис България 2020"

Нестандартен тур за коронавируса в състезанието за красота

Ще има победителка независимо от пандемията, категорични са организаторите

Специален кръг, свързан с коронавируса, ще има на церемонията по избирането на новата "Мис България 2020 г."!
"Ще има тематичен COVID-19 тур, в който претендентките ще направят постановка, вид пърформанс, с рокли, маски и специална хореография. Идеята е да олицетворим началото и края на тази пандемия чрез едно представление". Това заяви пред "България днес" Ирина Папазова, организатор на емблематичния конкурс за красавици.
"Ние подкрепяме мерките срещу пандемията, включително и носенето на маски, така че напълно ще се съобразим с динамичната обстановка и постоянните промени", сподели още тя относно организацията на конкурса във времена на световна пандемия.


Папазова разкри, че няма опасност тази година страната ни да остане без нова "Мис България" и ако мерките се затегнат допълнително, конкурсът би могъл да се проведе и като телевизионно шоу. "Всичко се променя в движение, конкурсът трябваше да е към края на ноември, сега на 90% е изместен за 6 ноември. Ще се съобразим изцяло с мерките. Конкурсът може и да е по телевизията, ще заложим на индивидуално представяне. Няма опасност да няма "Мис България 2020", коментира Папазова.


Маски ще се носят от всички около 20 претендентки по време на репетицията и в част от официалната програма. "Свели сме до минимум големите събирания и мероприятия, момичетата ще са два дни в Банско за репетиции, ще са по две в стая. В залата, където ще се проведе конкурсът, ще има отстояние от гостите", добави организаторката.
Важен момент е, че претендентките за короната няма да бъдат тествани с PCR тест, защото това изисква сериозни финансови ресурси, пък и според Папазова "тези тестове не се знае колко ще са ефективни".
Въпреки това има безкомпромисни мерки при момиче с грипни симптоми. "Ако има момиче с температура, кашлица или друг вид симптоми, ще трябва да я отстраним от надпреварата", категорична е Папазова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама