Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9164703 www.bgdnes.bg

Генерал от ДС пазил най-издирвания изнасилвач

Двайсет години от правосъдието се измъквал сексманиакът и бивш тв продуцент Пламен Митрев благодарение на баща си, който бил генерал от репресивна комунистическа структура Държавна сигурност.
Това разкриват съседи на издирвания от Интерпол Митрев от софийското с. Градец. Там през далечната 1997 г. в семейната вила на Митреви са открити голи, оковани във вериги и изнасилвани четири манекенки. Чудовищните престъпления са и причината бившият продуцент на тв предаването "Блясък" да бъде обявен за издирване от Интерпол.
Митрев попадна сред деветнайсетте най-издирвани бегълци в Европа, които са заподозрени или осъдени за сексуални престъпления. Техните снимки бяха публикувани във връзка с кампания на Европол в 19 страни в Европа, в която се търси съдействие за откриването на опасни сексуални престъпници.
Самият Пламен Митрев духва от страната преди три години. Това става малко след като Окръжният съд на София му дава 14 години затвор. Извратеният тип е бил в ареста около година, след което е пуснат на свобода срещу гаранция и бяга от правосъдието.


Парадоксалното в случая е, че делото се влачи близо 20 години, докато стигне до финал на първа инстанция. Процесът е отлаган многократно, а причините за това често били доста спорни и на ръба на закона. Според запознати нищо в тази брутална сага не било случайно. В основата на благосклонността на правосъдието към сексманиака Митрев били контактите на неговия баща. Генерал Митрев бил близък приятел с бившето комунистическо величие Пенчо Кубадински. Благодарение на контактите си от миналото в съдебната система бащата на изнасилвача успял да "опъне чадър" над наследника си и да го спаси от затвор заради отвличането, държането в плен и изнасилването на манекенките. Приживе възрастният генерал споделял с приятели, че до гуша му дошло да измъква сина си от скандални женски истории. Набори на ген. Митрев разкриват, че той използвал връзките на авера си Кубадински години наред и едва когато възрастният мъж си отишъл от този свят, процесът срещу Пламен лека-полека започнал да се движи. Преди три години се стига до присъда на първа инстанция по делото, прочуло се като "Кукла на верига".
Чудовищното насилие над четири манекенки става през 1997 г., когато 39-годишният тогава собственик на модна агенция и продуцент подмамва едно по едно момичетата във вилата си в с. Градец край Костинброд. Подлъгва красавиците с оферта за снимки за календари, сесии за реклами. Обещава им договори с агенция "Метрополитен", открила за модния подиум Клаудия Шифър и световни звезди от котешката пътека.

Реклама


Жертвите на сексманиака Митрев са на възраст от 18 до 22 години. В периода между 30 октомври и 8 ноември с телефонно обаждане Митрев ги кани една по една на срещи да подпишат договор. Той е известно лице и манекенките не се усъмняват. Доверяват се на негови приятели, които влизат в ролата на шофьори и ги закарват във вилата на ужасите в с. Градец. Там красавиците попадат в ада. Сградата е ремонтирана и превърната в садо-мазо затвор. Дръжките на вратите са махнати, някои от прозорците са зазидани, в стените над леглата са забити със скоби вериги. Момичетата са заключени във вилата, вързани голи, бити и изнасилвани по всевъзможни начини, включително с електрошокова палка. Митрев им заявява, че са негови робини и трябва да се обръщат към него с "господарю". В къщата са водени клиенти като в публичен дом, за да ползват завързаните на вериги момичета. Съпротивата на красавиците е сломена със заплахи, че лицата им ще бъдат залети със сярна киселина, ще им бъдат инжектирани наркотици и накрая ще бъдат убити.

Вилата на ужасите в Градец

Страховитата вила на ужасите е разкрита благодарение на гаджето на една от пленените моделки. Тя споделила с приятелка, че отива на среща с Митрев. Заедно с колеги и ченгета, гаджето на изчезналото момиче атакува вилата в Градец. Пред очите им се разкрива ужасяваща картина - оковани голи и изтощени от бой и извращения манекенки. След време една от тях печели короната "Мис България".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама