Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9165008 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" залага твърдо на Мъри

Станимир Стоилов засега е единственият обсъждан вариант за нов треньор на "Лудогорец" и клубът ще направи всичко възможно, за да го привлече в Разград.

Това разкрива пред "България Днес" източник, запознат със ситуацията в лагера на шампионите. "Орлите" са готови да изчакат с назначаването на наставник, за да се опитат да убедят Мъри да приеме офертата. Очаква се да му бъде предложена заплатата, която взимаше досегашният наставник на отбора Павел Върба. По неофициални данни неговото възнаграждение е било около 40 000 евро на месец, без включени бонуси.
Тази информация изтече в края на миналата година в чешките медии. Според сайта blesk.cz договорката на Върба е била за 1 милион крони месечно, което в момента на сключването на контракта е възлизало на 39 210 евро. Изданието не уточнява дали в тази сума е влизало и възнаграждението на неговите помощници Зденек Бечка и треньора на вратарите Мартин Тухачек. Най-вероятно подобно ще бъде предложението и към Станимир Стоилов.


Потърсен от "България Днес" за мнение по темата, Мъри беше лаконичен: "Отдавна не коментирам слуховете в българския футбол".
В момента временен старши треньор на "Лудогорец" е Станислав Генчев, който вече има опит на тази позиция. Той ще води отбора при гостуването на австрийския ЛАСК в Лига Европа.
"При нас очакванията са за победа, както е във всеки мач на "Лудогорец" - заяви Генчев преди заминаването за Линц. - Очаква ни много труден двубой, срещу силен противник. ЛАСК миналата година игра осминафинал срещу "Манчестър Юнайтед", тази година отстрани "Спортинг" (Лисабон). Знаем какви са качествата на съперника. Лошото е, че имаме сериозни проблеми с контузени футболисти. Марин претърпя операция, Кешеру е с травма, Кирил Десподов и Драгош също... Наясно съм със състава, но той ще бъде обявен в деня на мача."



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама