Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9166139 www.bgdnes.bg

Дядо Фори почина

Намериха му дом, а той издъхна в болницата -

95-годишният мъж си отиде, отхвърлен от близките и живеещ в тежка мизерия 

95-годишният дядо Фори почина.
Възрастният мъж от самоковското село Злокучене си отиде от този свят, отхвърлен от близките си хора и оцеляващ в тежки условия.
"България Днес" ви разказа драматичната история на възрастния човек преди седмица, когато започна акция по спасяването му. Старецът нямаше елементарни битови условия като електричество, а наскоро беше спрял и да се храни. Съседите му помагаха с каквото могат, защото децата му писмено се отказали да се грижат за него, но и не давали да бъде настанен в старчески дом.
Преди дни дядо Фори беше открит в безпомощно състояние и веднага беше настанен в болница. "Издъхна на втория ден от престоя си в лечебното заведение. В 5 часа сутринта е починал, само толкова успя да издържи, за съжаление. Така и не дочака едни по-добре времена, защото наистина се бяхме ангажирали да му помогнем и щеше да се случи. Но човекът си отиде", заяви пред "България Днес" Кристиян Здравков, кмет на самоковското село, който беше натъжен от лошата новина.
По негови думи няма яснота около погребението на дядо Фори, като една от възможностите е с траурния ритуал да се заемат социалните служби в София, които следиха тежката съдба на стареца. Институциите бяха готови да съдействат за настаняването на Фори в дом, където да се грижат за него, но смъртта изпревари намеренията им.
"Дядо Фори живееше в местността Лавандула, която се намира в землището на Злокучене, но е отдалечена на 3-4 километра. Когато преди месец го посетих, установих, че не е добре със слуха и има деменция - жена му е починала, но продължаваше да говори за нея все едно е там. Разказа ми, че е работил като строителен инженер и дори сам си е направил част от къщата", припомни си Здравков, който също прие присърце съдбата на стареца, но така и не успя да му помогне да се пребори с тежката ситуация.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама