Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9166168 www.bgdnes.bg

Измама от името на Слави Трифонов

Азис, Софи Маринова и Григор Димитров също забъркани в схемата

Мошеници обещават пари от името на Дългия, събират лични данни

Ужас в средите на известните всяват измамници.
Десетки фалшиви профили бълват игри, според чиито правила всеки споделил ще получи поне 500 хил. в брой от неуточнен вид валута. Сред последните псевдораздавачи на парични награди е замесено и името на Слави Трифонов. Дългия лъсна в игра, която е с условие да бъде открита точната снимка, която съответства на очите му.
"Поради ефектите от вируса Corona ще даря на хора в нужда. Само 100 късметлии, които разпознаят изображението на моето око, ще получат общо 50 000 в брой. Успех!", това гласи условието на играта, която е разпространена в десетки групи във фейсбук.


"Фейсбук страници, използващи моето име, пишат, че раздавам по 50 хиляди евро, като искам данни за банковите карти на хората. Това са фалшиви страници! Това е лъжа и измама. Благодаря на всички, които ми изпратиха сигнала. Бъдете бдителни и внимателни. Единствената моя лична страница във фейсбук е тази. И само тук публикувам от лично име", написа водещият в своята официална страница в социалната мрежа, за да опровергае лъжата, в която неволно е замесен.
Целта на подобни измами най-често е събиране на лични данни. За да спечелите наградата, се изисква да въведете информация, много често и лична. По-безобиден вариант е искане за шерване на страницата с цел набиране на популярност.

Реклама


В подобна схема е набъркана и Софи Маринова, която също сигнализира за нередностите. ДесиСлава е следващата, попаднала в пирамидата. Някои от известните личности дори споделят, че "победители" им пишат съобщения с въпроси откъде и как да си получат наградите.
"Много хора ми сигнализираха, че не получават някакви награди от мен... Искам да кажа, че не съм организирала никаква игра! Не се поддавайте на провокации, не давайте никакви данни, които ви искат от мое име, и бъдете разумни!", апелира ДесиСлава, от чието име също са организирани игри.


Ексводещата Наталия Симеонова обяви в ефира на "Преди обед", че са й търсили сметка за парична награда, за която тя няма представа. Фолкфурията Роксана също попадна в клопката. В нейния случай условията по играта са леко променени и е добавено автентично видео от профила й, което обаче няма нищо общо с наградите. В него Роксана отговаря на въпроси на феновете си в един от многобройните си лайфове. Това живо включване е записано от измамниците и впоследствие е представено като част от играта с награден фонд 5000 долара в брой.
"Отново има хора,които се връзват и вярват на тези пошли същества. Това е лъжа и измама и няма нищо общо с мен или с хора, близки до мен. Не съм единствената жертва на този вид измама и други мои колеги в България и на Балканите вече бяха забъркани в тази помия. Не се връзвайте на подобни евтини провокации. Ще ви помоля да докладвате всички страници и публикации, за да може навреме да спрем този вид престъпници и измамници. Предупреждавам тези, които го правят, да си успокоят мръсните страсти, да се приберат в черупките си, за да не ги приберат на топло", споделя ядосаната от измамата с нейно име Роксана.
Азис, Рут Колева, Григор Димитров и десетки други известни имена също са замесени в подобен тип измами. Всички те молят многомилионната си аудитория да не се подвежда по подобни измислици и да сигнализира до администраторите на страниците, в които се разиграват лъжливите схеми.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама