Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9168263 www.bgdnes.bg

Дискотеки отварят

Дискотеки отварят!


Нощните заведения за забавления ще работят само през деня, като по този начин ще заобикалят заповедта на здравния министър да останат затворени до 12 ноември.


Още преди дни собственици заговориха, че ограниченията в битката срещу коронавируса засягат нощните заведения и вариант за тях е да променят работното си време. И по този начин да спасят бизнеса си от фалит, като функционират като ресторанти или кафенета, които не попадат в ограниченията на заповедта.

Реклама


Популярна дискотека в Студентски град в столицата вече обяви на фейсбук страницата си, че отново започва работа, като отваря в 11 ч.
"За нас е важно вашето здраве и здравето на нашия персонал и затова са взети всички необходими и задължителни противоепидемични мерки, както и спазване на необходимата социална дистанция. Очакваме ви!", се казва в съобщението в социалната мрежа.


Новината предизвика огромен интерес и десетки хора изявиха желание да се включат в забавленията без страх от заразата и струпването на едно място.


Собственици на заведения също така изтъкват, че никъде не е посочено какъв е часът, според който барът или дискотеката могат да бъдат категоризирани като нощни. Затова и от бранша са изпратили предложение до Столичната община и здравното министерство за общ вечерен час.


Идеята на дискотеката в Студентски град вероятно ще бъде последвана и от други места за забавления, които ще отворят врати през светлата част на денонощието.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама