Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9168271 www.bgdnes.bg

Легендата на ЦСКА Паро Никодимов: Треньорът трябва да е израснал на "Армията"

Любослав Пенев, Стойчо Младенов, Златомир Загорчич или Миодраг Йешич?

На "Армията" отново се търси треньор, който да върне европейската слава на големия ЦСКА и да се бори с "Лудогорец" за шампионската титла.

"Нужен ни е човек, който е израснал в ЦСКА и е наясно с морала, изискванията и традициите на клуба - коментира пред "България Днес" легендарният наставник на "червените" Аспарух Никодимов. - И Любослав Пенев, и Стойчо Младенов за мен са добър вариант. Най-хубаво би било и двамата да работят заедно в тандем, колкото и трудно да изглежда това в настоящия момент. Но Стойчо и Любо са взискателни, държат на дисциплината, знаят и майчиното мляко на ЦСКА. Имат връзка с феновете и са легенди на отбора. Не се ли върнем към корените и нашия шампионски манталитет, трудно ще имаме успехи."

Реклама

Самият Никодимов е записал името си със златни букви в историята на "армейците". Паро играе полуфинал за КЕШ като футболист през 1967 г., а като треньор извежда отбора в същата фаза на шампионския турнир през 1982 г.

ЦСКА-София се завърна в груповата фаза на евротурнирите след дълго прекъсване и снощи "червените" гостуваха на "Рома" в мач за Лига Европа. Двубоят завърши след редакционното приключване на броя. Със сигурност "червените" ги очакват трудни битки, ако искат да продължат в елиминациите, след домакинското поражение от "Клуж" в първия мач.

"Има какво да се желае от селекцията в ЦСКА - коментира Паро Никодимов. - Взимат се футболисти, които са били резерви в своите отбори. Нямат игрова подготовка и нужния манталитет. След това голяма част от тях си тръгват и идват нови. Повечето от тях също така и не успяват да се адаптират. Трябва да се излезе от този омагьосан кръг. Когато ЦСКА жънеше успехи в Европа и ставаше шампион в България, едни и същи футболисти играеха дълги години заедно. Бяха сплотени и отборът имаше нужната спойка. Това е, което липсва в момента."

Последните новини от "Армията" са, че французинът Беноа Кое може да поеме отбора. Очаква се скоро новият наставник на "червените" да бъде официално обявен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама