Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9170858 www.bgdnes.bg

Майката на убитата млада жена - Нели: Душманинът на Антониа може да се изкара невменяем!

Криминалисти обявиха за издирване приятеля на жертвата от куфара Любомир Лозанов

Разследващите ми обещаха, че ще хванат убиеца на Антониа! Страхувам се само той да не се изкара невменяем! Това сподели пред "България Днес" Нели Стойнева, майка на 30-годишната Антониа Венциславова, по повод новината, че Окръжната прокуратура в Перник вече разследва смъртта на дъщеря й и е обявила за издирване нейния приятел Любомир Лозанов.

Реклама


Любомир е основният заподозрян, след като ДНК експертиза потвърждава, че черепът, открит в куфар край радомирското село Николаево, е именно на 30-годишната Ани. На 3 октомври разследващите намират куфара, в който има коса, а до него - женски череп и челюст. Зловещата находка е показана на полицаите от Красимир, бащата на Любомир.
Според изследването на експертите куфарът и дрехите не са свързани с жертвата. Антония е в неизвестност от началото на януари т.г., когато за последно е забелязана на погребението на своя приятелка. Тя казала, че отива да се види с Любомир, който трябвало да заминава на гурбет. Никой повече не я вижда, а наскоро разследващите потвърждават, че намерените човешки останки са на младата жена. Останалата част от тялото не е открита и затова към момента близките не могат да организират погребение.


Антониа е живяла в истински ад - Любомир я е тормозил психически и физически, разказва пред вестника нейна близка приятелка. Държал я е в подчинение, изпитвал болезнена ревност, не й давал да се среща с познати, не можела да говори по телефона, нямала право дори да си купува дрехи. Любимият й я карал да пие и носел наркотици вкъщи. Често й посягал, като Ани носела белег от нож на челото си за спомен от своята любов. При един от случаите Любомир нокаутирал Ани и тя изпаднала в безсъзнание и я отвели в болница. После отричал той да е виновен и казал, че полицаи са я били.
"Говорихме й да се обърне към организациите за защита от домашно насилие. Тя ходеше на психолог. Започваше да добива увереност, искаше да го остави, да напусне квартирата им и да дойде да живее и работи в София", разкрива приятелката на жертвата.


Още през януари Любомир заминава за чужбина, както е планирал. Оказва се, че той не е в държавата, където казал, че отива. Последно е локализиран в Италия. "Разследващите ми обещаха със съдействието на главния прокурор да организират връщането му. Не можем да върнем времето, но се надяваме на справедливост. Ще си търсим правата", закани се майката на Ани. Пред нея младата жена избягвала да споделя за проблемите си. Дори, запитана за рана на ръката, отвърнала, че се е одрала на пирон.
Антониа е човек, който никому никога не стори лошо. Слънце. Добра и очевидно малко повече наивна. Обичаше котки, цветя, живот. Умееше да чувства, описват я познатите й. Беше готин човек. Беше щура, непринудена, весела. Къде се намери този изверг, вайкат се приятелите й.


Срещу насилието

Срещу насилието се обявяват приятелките и близките на Ани. Те планират да превърнат болката по загубата й в кампания срещу домашното насилие. Една от тях изповядва мъката си и се обръща към тормозените жени с изповед в социалните мрежи:
"Моля ви да знаете, че не е и никога няма да бъде нормално някой да ви бие, да ви унижава, да ви кара да чувствате зависимост! Никой мъж, който ви прави нещастни, който ви съсипва, не ви обича! Моля ви... Не е обич насилието! Не е обич унижението! Не е обич затварянето, изолирането от приятели и близки, не е обич, когато ви счупи крайник, когато ви заплашва с нож, когато ви пребие, когато ви казва, че без него сте нищо! Спасете се, моля ви!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама