Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9173146 www.bgdnes.bg

Български Зукърбърг прави мрежа на доброто

Помага на хора и животни в беда, работи вече над два месеца

Българин създаде социална мрежа за доброто, която да помага на нуждаещи се!
Идеята идва на Милен Димитров преди 5 години, докато следва в Германия.
"Исках да направя нещо, с което да помагам на хората и животните, място, където да се правят добри дела. Идеята ми беше в главата, но нямах ясната визия. След това започнах да се занимавам с програмиране във Великотърновския университет, като през различни периоди работих по идеята. Придобивах нови знания и с тях усъвършенствах нещата. Мрежата придоби финалния си вид, след като се запознах с приятелката ми Белослава, която ме мотивира да я завърша. Даде ми много насоки и идеи. Благодарение на нея мрежата изглежда по този начин", сподели пред "България Днес" Милен Димитров, който днес работи като програмист.
Социалната мрежа за добро е достъпна на myheartsbook.com и работи от почти два месеца, като вече има над 100 потребители.
"Мрежата заработи на 9 септември, деня в който се роди и първото ми дете. В началото беше трудно, защото не знаехме как да стигнем до хората, това е нова платформа и потребителите не са свикнали да я използват", разказва създателят за най-важното си дело.
В мрежата има две менюта игри, едните са постоянни, а другите се създават от потребители. Играта е вид кауза, която потребителят създава и в която могат да се включат всички негови последователи.
"Играта реално е задача, добро дело, например да оставите храна на бездомно животно, след което да снимате как го храните. Идеята е потребителите да си създават каузите, може и да е за хора, животни, за всичко и да се помага. Това е възможност хората да трупат последователи и лайкове, но с добри дела. Доброто трябва да стане модерно", добавя Милен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама