Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9242739 www.bgdnes.bg

Дерби за Коледа

Дерби в навечерието на Коледа ще има в България. Очаква се двубоят между ЦСКА-София и "Левски" да бъде отложен за уикенда преди Рождество Христово.

Срещата трябваше да се проведе днес от 15,00 ч., но падна жертва на коронавируса. В "Левски" продължават да са с над максималната допустима бройка заразени, за да се проведе мачът. След последните направени на "Герена" тестове играчите с COVID-19 са 11, а двубой на даден отбор се отлага при над 10 заразени футболисти. Новите положителни са петима. Те се прибавят към все още карантинираните шестима. Има и трима с коронавирус в спортно-техническия щаб. Един от петимата с положителен тест е Стивън Петков, който не се е изчистил от вируса след 14-дневната карантина.

Реклама

Така според протокола на БФС двубой не може да има днес. От централата държат всички отложени до момента мачове да се изиграят преди Нова година. ЦСКА-София и "Левски" ще бъде насрочен за 17, 18 или 19 декември. Няколко дни след последния по програма кръг от есента, научи "България Днес".

"Левски" ще навърти месец без мачове заради коронавируса. Последният двубой на "сините" бе с "Лудогорец" (0:1) на 1 ноември. След това заради големия брой заболели бе отложено домакинството на "Локо" (Пд) седмица по-късно. Последва прекъсването заради срещите на националните отбори. Сега освен дербито с ЦСКА-София е отложен и двубоят на "сините" с "Берое" от следващия кръг. Причината е голямата бройка заболели в старозагорския отбор в последните дни - 17. Така дебютант на новия треньор на "Левски" Славиша Стоянович начело на отбора ще е на 4 декември срещу "Арда" на "Герена".

Макар и по-малко засегнат, ЦСКА-София също не е пожален от коронавируса. С потвърдени от клуба положителни тестове са Иван Турицов и Брадли Мазику. Въпреки че по традиция от "Армията" мълчат и крият, в тима има още двама с COVID-19. Това са вратарят Густаво Бусато и халфът Греъм Кери. Стражът не тренира с отбора от известно време. Преди два дни той публикува в инстаграм клип как се подготвя в домашни условия. Скоро след това го изтри.

Практика е всички отбори от Първа лига да обявяват броя на заразените футболисти, а някои даже съобщават имената им. В ЦСКА-София "пропускат" немалка част от случаите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама