Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9244484 www.bgdnes.bg

Анджелина Джоли ще режисира филм за военния фотограф Дон Маккълин

Холивудската звезда Анджелина Джоли ще режисира биографичен филм за известния британски военен фотограф Дон Маккълин, съобщи "Варайъти".

Сред продуцентите на филма е британският актьор Том Харди, който работи над проекта от няколко години. По-рано се твърдеше, че Харди ще се превъплъти в образа на Маккълин, но според настоящите публикации все още не е избран актьор за главната роля.

Реклама

В крайна сметка "тежката дума" ще има Анджелина Джоли, отбелязва изданието.

Филмът ще бъде адаптиран от сценариста Грегъри Бърк по автобиографията на Дон Маккълин "Неразумно поведение".

Осемдесет и пет годишният Маккълин е един от най-известните фотографи, отразявали военни действия и конфликти, предаде БТА.

"За мен е чест да претворя живота на Дон Маккълин във филм. Бях привлечена от уникалната му комбинация от смелост и човечност, както и от състраданието и уважението, които той проявява към хората, понасящи последствията от военни конфликти. Надявам се да заснемем безкомпромисен като фотографията на Дон филм, разказващ за необикновени хора и събития, на които той е бил свидетел, и за уникална ера на възход и падение в журналистиката", споделя Анджелина Джоли.

Повечето изяви на холивудската звезда зад камера отразяват съвременни конфликти. Джоли дебютира като режисьор с филма "В страна на кръв и мед" (2011), проследяващ любовна история по време на войната в Босна. В "Несломен" (2015) Анджелина Джоли разказва историята на олимпийския бегач Луи Замперини, заловен от японците по време на Втората световна война.

Филмът "Първо убиха баща ми" на Джоли за геноцида в Камбоджа убеждава Дон Маккълин да си сътрудничи с холивудската звезда.

"След като гледах филма на Анджелина за Камбоджа, където съм прекарал дълго по време на войната, бях изключително впечатлен от това как тя пресъздава точно и въздействащо мястото и времето. С нея се чувствам в сигурни, компетентни и професионални ръце", споделя Маккълин.

Реклама
Реклама
Реклама