Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9245022 www.bgdnes.bg

Мисис България помага на бедни и болни

Продължава с добрите дела в COVID пандемията 

Роксана Кирилова рисува благотворително с Иван Яхнаджиев, ще танцува и качва Черни връх по тъмно, за да събира средства 

Изкачване на Черни връх през нощта, танцуване на танго и пасо добле и рисуване заедно с бележития ни художник Иван Яхнаджиев. Това са само част от благотворителните инициативи на Мисис България 2018 Роксана Кирилова.

Реклама

"България Днес" разказа за добрите й дела през пролетта, когато в началото на пандемията миската разнасяше храна на жени и деца, жертви на домашно насилие. Правеше го с личния си автомобил, с маска на лице и огромно желание да усмихне хората в беда. Няколко месеца по-късно COVID-19 продължава да е сред нас и Роксана не спира с добрите дела, тъй като все повече хора са в затруднено положение. Вярва, че не само болните имат нужда от подкрепа, но и тези, които изпитват финансови затруднения в пандемията, и малки, и големи, които страдат от други заболявания.

Следващия петък едни от най-изявените родни художници ще предоставят картини за благотворителния бал на юристите, на който всяка година се прави търг за събиране на средства за деца с церебрална парализа. Тази година към благородната инициатива се включват Иван Яхнаджиев заедно с Роксана Кирилова и нейния син.

По-рано през годината те вече рисуваха в подкрепа на българската култура. Миската признава, че арт изявата я е зарадвала изключително много, а и успяла да даде пример на детето си, което също проявява интерес към помагането на хора в беда.

"В днешния материален свят сякаш забравяме за потребностите на душата си, които може да ни даде само културата. Имам лични наблюдения как и какво се случва в културата на България, затова исках да дам своя принос нещата да се променят към по-добро. Освен това всеки творец от различните сфери на изкуството да получи възможност за изява и да бъде оценен подобаващо - морално и финансово", каза пред "България Днес" Кирилова.

Само няколко дни по-късно - 1 декември, Мисис България 2018 ще се включи в сериозно предизвикателство. Тя ще опита да изкачи Черни връх по тъмно, като тръгването е в 20 ч. и целта трябва да е постигната до полунощ.

Реклама

"Със събраните средства ще се помогне на деца в нужда. Участието е символична сума и ще се радвам, ако повече хора се включат в тази различна и стойностна кауза, защото децата са богатство и бъдеще, а и в навечерието на най-светлите християнски празници в условията на пандемия допирът с природата в името на детското бъдеще за мен ще е магическо преживяване, не само благотворителна кауза. Не ме притеснява изкачването, защото аз обичам планината и често правя преходи там. Не мисля, че имам нужда от допълнителна подготовка, защото се чувствам във форма", добави пред вестника Кирилова.

Две седмици по-късно тя ще се включи и в благотворителния галаспектакъл "Танц и песен за дете 2020", който е посветен на на каузата да се раждат повече жадувани бебета в България.

"В момента ходя на уроци 1-2 пъти седмично, за да се подготвя наистина добре. Заедно с професионален танцьор ще изиграем танго и пасо добле и нашият танц ще бъде продаден на благотворителната вечеря, като средствата ще отидат във фондация "Мечта за дете", обясни миската с добро сърце. Признава, че с каузите не си прави реклама, а така ги усеща отвътре и иска да е полезна на обществото.

За Деня на детето - 1 юни, Роксана раздава лакомства и млечни продукти на деца, пострадали при домашно насилие. "Това беше моят подарък за сина ми - възможността той самият да зарадва малчугани, които по една или друга причина няма да имат онзи детски празник като връстниците си. Доброто съществува и се надявам това, което правим, да достига до повече хора и да продължават с добрините", категорична е дамата.

Мисис България 2018 се включва и в най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепа на пациенти с рак на гърдата в Европа - Race for the Cure ("Състезание за лечението"). Тя дарява своя "Медал на победата" на фондация "Победи рака" в знак на благодарност и уважение към хората, посветили се на тази благородна кауза. И гарантира, че ще направи всичко възможно, за да популяризира каузата.

Кирилова решава да помага дори и на рождения си ден. Вместо да получава подаръци, тя прави жестове - среща гостите на празненството си с лайф коуч специалист и им дарява запис на книга и мотивиращи мантри.

"Добротата, състрадателността и отзивчивостта са в основата на човешките взаимоотношения и ние като хора трябва да се замислим над това - дали сме достатъчно добри и състрадателни. Щастлива съм, че избрах да тръгна по този път. Усещането да си полезен и да подадеш ръка е несравнимо като емоция и удовлетвореност. Докато мога ще помагам и ще давам пример на сина си, за да продължава делото ми", завърши Роксана.

Награда за каузите 

Тази година Кирилова бе отличена за "Бизнес жена на годината" в категория "Социални каузи". Наградата си тя получи по време на четвъртата церемония на годишните награди "Златно токче", организирани от клуб "Бизнес на високи токчета".

Роксана работи като застраховател, но след победата на "Мисис България" много активно се заема с благотворителни каузи.

Реклама
Реклама
Реклама