Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9247958 www.bgdnes.bg

Уловиха 40-килограмов звяр

Валентин Вълев е майстор на едрите риби 

Амурът е рекорден улов за 2020 г. 

Чудовищен 40-килограмов амур хвана майстор рибар от Нова Загора.

Валентин Вълев, който е известен сред приятели и въдичари като повелител на едрите риби, прави зрелищния улов във водите на язовир "Жребчево". Водоемът е близо до града му, приема го като любимо място и именно там прави някои впечатляващи рибарски постижения.

Така и преди дни - заедно с приятели застава на брега на язовира и дебне подходящия момент. И този път прочутите нюх и късмет на Вълев се проявяват и се закача нещо едро на куката му. След продължителна битка успява да извади амура на брега и още в първите моменти разбира, че става въпрос за рекорд. Когато поставя рибата на кантара, предположенията му се оказват верни - тежи внушителните за този вид 40 килограма.

Реклама

"Това е най-големият амур, който е хващан през 2020 година", споделя въдичарят, след като прави справка за уловите през последните месеци. Валентин прави задължителна снимка за спомен с трофейния екземпляр, а приятелите му го засипват с похвали за успеха.

Той приема с усмивка поздравленията, тъй като за майстор рибаря това не е най-голямата риба, която се е закачала на куката му. Преди няколко месеца той успява да хване 80-килограмов сом, като и тогава постижението е направено на язовир "Жребчево". Случва се той да застане на брега и в продължение на дни и нощи да стои там, за да регистрира поредния си впечатляващ рекорд.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама