Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9251386 www.bgdnes.bg

COVID-19 повали Митьо Пищова

Една седмица не яде и не спи

7 часа чака да го приемат в болница

Коронавирусът повали и Митьо Пищова!

Любимецът на народа лежи в ковид отделението на великотърновската болница "Стефан Черкезов". Вече девет дни бохемът от Арбанаси е на болнично легло и за сетен път в живота си се разминава на косъм от трагедията.

"Една седмица не съм ял и не съм спал! Преминах през много тежки моменти. Дано да оцелея, защото моят приятел Ицо Стоте манекенки не успя. Ако и аз си отида, много моделки ще плачат", заяви по телефона пред "България Днес" от болничното си легло Димитър Маринов.

Реклама

Всичко започва от 10-дневна почивка на Пищова с негови близки приятели в Павел баня. Там вечният бохем често се отдава на възстановителни процедури, след като премина през тежка болнична одисея заради проблеми със сърцето, които съчетава с тежки трапези и веселба по своя неподражаем начин.

"С моите приятели богаташи от Слънчев бряг изкарахме много добре. Но към предпоследния ден започнах да отпадам, да губя сили, да ми става лошо и да не мога да стоя на краката си. Едва дочаках последния ден, качих се на колата и потеглих за Велико Търново", споделя още Пищова.

Шофирането се оказало изключително трудна задача за Митьо, който полека и с много зор докарал возилото до старата столица. "Едва събрах сили да сляза, да се кача на асансьора и да се домъкна до жилището ми. Влязох и умрях", разказва Маринов.

На следващия ден си прави PCR тест за коронавирус, който се оказва положителен. Върнат е за домашно лечение вкъщи, без да е приет в болница. След като се влошава, след няколко дни Пищова се оказва в линейката.

"Там ме държаха четири часа, докато решат какво да ме правят. После ме вкараха в една стаичка в Спешна помощ, където стоях още три часа. Представяте ли си - седем часа мръзна като куче, щях да умра от студ. Добре, че се обадих на моя приятел д-р Николен Стойнов - шеф на хирургията в болницата, той ми съдейства и ме приеха", разказва още за преживелиците си любимецът на народа.

В нощта срещу понеделник Пищова за първи път успял да дремне за няколко часа от седмица насам. Постепенно започнал да похапва, което полека възвръщало силите му.

Реклама

За укрепване на здравословното му състояние постоянно му се вливат банки с желязо, а специални хапчета помагат да се възвърне добрият баланс на червата.

"Слагат ми инжекции сутрин и вечер. Никой нищо не ми обяснява. Влеят в абоката спринцовките и си заминават. Тук е като в първобитния строй. Антибиотици също ми дават. Добре, че беше д-р Стойнов, та ме върна от оня свят няколко пъти. И едно младо момче тук ми помага в стаята. Като изляза, ще вдигна голям банкет", закани се още пред "България Днес" Маринов, който дели болничната стая с още двама болни от коронавирус пациенти в ковид отделението на великотърновската болница.

Само преди около година Пищова разказа пред вестника за друг тежък инцидент. Докато ходел и ровел в телефона си, се подхлъзнал и си счупил три прешлена на гърба. Верни приятели му дали 35 000 евро, с които бохемът си платил операция в Израел и възстановителни процедури. Там лекари му заковали пластини с болтове в гръбнака, които да го държат.

Преди това Митьо преживя два инфаркта, едва не му ампутираха крака заради гангрена, месеци наред бе лекуван във великотърновската болница, придвижваше се с проходилка вкъщи и успя да се пребори за живота си.

Пожелаваме му и този път да се оправи!

Реклама
Реклама
Реклама