Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9261955 www.bgdnes.bg

Без извънреден конгрес на БФС

Настоящото ръководство на Българския футболен съюз начело с временния президент Михаил Касабов може да продължи да управлява до 2022 година. Заради мерките срещу коронавируса е твърде вероятно въобще да не се проведе извънреден конгрес на централата, научи "България Днес".

Такъв форум беше насрочен за 11 декември. Той бе отменен за неопределено време по искане на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Реклама

"Изпълнителният комитет реши определянето на нова дата за провеждане на конгрес на БФС да се извърши след подобряване на епидемичната обстановка в страната", обявиха от футболната централа.

Ако ново ръководство не бъде избрано до ранната пролет, на практика старото ще си изкара мандата. Причината е, че ще останат едва няколко месеца до края му. Това обезсмисля провеждането на извънреден конгрес, споделят футболни функционери.

Както е известно, Борислав Михайлов спечели последния си 4-годишен мандат през февруари 2018 година. За подобен срок е избран и настоящият изпълнителен комитет, който управлява футбола ни след оставката на легендарния вратар преди около 16 месеца.

"6-7 човека са дали оставка официално. Няма такава точка, която да казва, че този Изпълком може да управлява безконечно. Там е казано - до следващ конгрес и така се завършва мандатът му по най-бързия начин. Нещата обаче не станаха така. Те трябваше да го направят по-рано и да мине и замине всичко. Има неща, които ги държат там и те не искат да си тръгнат така лесно", заяви Христо Порточанов.

Той е един от двамата обявили официално намерението си да се кандидатира за президент на БФС до момента. Президентът на "Марица" Христо Христов е другият обявил, че иска да управлява футбола ни.

Реклама
Реклама
Реклама