Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/9263960 www.bgdnes.bg

Колко чифта дънки са прекалено много? advertorial icon

Повечето от нас си спомнят времената, когато да имаш и един чифт дънки, беше истински лукс.

Бяха нужни връзки и долари, за да се добереш до мечтания панталон от син дънков плат.

А сега, за щастие, можем да имаме точно колкото си искаме чифтове дънки. Не само индигово сини, но и светли, цветни, избелени, скъсани, дънки с декорации или пък с висока талия - изборът и на дамски дънки, и на мъжки дънки, е наистина голям.

Вече не е проблем да притежаваш и да носиш с удоволствие и три, и пет, и петнадесет чифта дънки. Но както и с обувките, така и тук от една определена бройка нагоре притежаването на дънките се превръща в ненужна вещомания.

Не, не се притеснявайте, няма да ви караме да се разделяте с любимите си дънки, просто ще се опитаме да решим заедно от колко точно чифта дънки има нужда човек.

За начало да говорим в цифри. Средният брой дънки в мъжкия гардероб са 6, а в дамския - 7. И двата пола обаче съумяват да носят често 4 чифта от дънките, които притежават.

Без значение дали говорим за мъжки дънки или за дамски дънки, можем да определим 3 категории, от които всеки от нас трябва да има поне по един чифт.

"Официални" дънки

Разбира се, използваме думата официални малко метафорично. Колкото и да са свободни модните нрави в момента, все още дънките трудно си проправят път на истински стилни събития като приеми, награждавания и премиери.

Наричаме официални онези дънки, които са супер подходящи за различни приятни поводи - за дискотека или рожден ден, за фирмено парти или коктейл.

Обикновено са в един цвят, стоят зашеметяващо и се комбинират добре с блестящ топ (за дамите) или приятна парти риза (за мъжете).

Дънки за всеки ден

Това са удобни, добре скроени дънки, които носите на работното си място и в свободното време.

В името на разнообразието можете да имате няколко чифта такива дънки за всеки ден в различни цветове и нюанси на денима, за да постигнете разнообразие на стила.

Имайте предвид, че хората около вас трудно правят разлика между два ваши чифта дънки в светъл нюанс. Това, че едните дънки са с равни, а другите - със скосени задни джобове не е най-важното, което близките ви виждат във вас.

Така че ви съветваме да заложите на разнообразие от цветове и кройки, вместо на малки различни детайли.

Дънки за у дома и “за ремонт”

Животът на всеки чифт дънки приключва в тази графа. Това обикновено са онези супер удобни, но вече изтъркани и прокъснали се дънки, които сякаш са станали наша втора кожа.

Не ни се иска да ги хвърляме, но не стават и за носене “пред хора”. За това ги оставяме в гардероба и посягаме към тях когато нямаме намерение да излизаме никъде или ние се обади приятел да му помогнем с местенето на мебелите.

Уловката тук е, че сме склонни да запазваме всичките си чифтове дънки за домашни, което с времето се превръща в бреме за вас и гардероба ви, който трудно побира растящия брой дрехи.

Можете да въведете правило “Не повече от 2”. Оставяйте си по два чифта домашни чифта дънки, а останалите предавайте в контейнерите за дрехи на Червения кръст или за рециклиране.

Така ще освободите място в гардероба си за нови дънкови попълнения. Чудесно, нали!

Реклама
Реклама
Реклама