Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9272205 www.bgdnes.bg

Кавани обвинен в расизъм

Нападателят на "Манчестър Юнайтед" Единсон Кавани се забърка в сериозен скандал часове след фамозното си представяне на терена, с което изработи победата на своя отбор в двубоя срещу "Саутхямптън". Уругваецът влезе като резерва и се превърна в герой за тима си, който направи обрат от 0:2 до 3:2. Кавани подаде за един от головете и сам вкара другите два.

След двубоя 34-годишният нападател се забърка в неприятности заради публикация в социалните мрежи. Кавани сподели в "Инстаграм" пост на свой фен, който съдържаше снимка на голаджията и текст на испански, който гласи "Обичам те, Матадоре". В отговор нападателят написа "Gracias Negrito!".

Реклама

Последното веднага бе възприето като реплика с расистки характер. Три часа след това публикацията бе изтрита. От клуба са обяснили, че Кавани е вложил приятелски чувства в това обръщение и думата има съвсем различни конотации в Южна Америка. От "Манчестър Юнайтед" са разяснили на Кавани, че във Великобритания на подобни изказвания обаче се гледа по друг начин и нападателят много трябва да внимава за речника си в това отношение.

Английските медии твърдят, че ФА ще разследва случая. Ако се сметне, че това расистко, Кавани може да бъде наказан с поне шест мача.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама