Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9273688 www.bgdnes.bg

Директорът на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов: На "Армията" имаше фенове на ЦСКА-София

Задава ли се скандал с нарушаването на мерките за борба с коронавирус в българския футбол?

"Видя се и се чу от всички, че на стадион "Българска армия" имаше фенове на ЦСКА-София на мача с ЦСКА 1948, заяви пред "България Днес" изпълнителният директор на гостуващия отбор Добрин Гьонов. - Въпреки забраната за допускане на публика присъстваха хора, които скандираха и крещяха обиди към футболистите от ЦСКА 1948. Това стана ясно дори на тези, които са гледали мача по телевизията. Очакваме доклада на дежурния делегат, който би трябвало да е описал всичко това. Ако не го е направил, ние си запазваме правото да сезираме отговорните институции."

"България Днес" потърси за коментар главния мениджър на ЦСКА-София Стойчо Стоилов. "Не съм запознат и не мога да кажа нищо по темата - каза Стоилов. - Питайте 1948, явно те имат повече информация."

Реклама

В момента и двата клуба очакват доклада на дежурния делегат и евентуалното становище на БФС по него. Защитникът на ЦСКА 1948 Александър Александров първи повдигна въпроса за евентуалното нарушаване на правилата за борба с епидемията от коронавирус.

"Опитваме се да не обръщам внимание, но не е приятно - започна изказването си след мача Александров. - Не знам фенове ли са това, какви са. Бяха на стадиона още от първата минута, псуваха доста грозно. В България сме свикнали на това. Не трябва да обръщаме внимание, а да си гледаме играта."

Финансовият благодетел на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов призна, пред "България Днес", че не е гледал мача на живо и не може лично да коментира ситуацията по трибуните. Но за сметка на това не спести ироничен коментар за съперника, публикуван в социалните мрежи. Найденов се присмя на ЦСКА-София заради големия брой футболисти от Африка в състава им. В същото време в издържания от него клуб играят само българи. Той подплати думите си със снимка с националните флагове на играчите от двата отбора. "Разликата е в знаменцата - пише Найденов. - И с българи ще стане. Дори и с момчета от Трета и Втора лига ще стане... Стъпка по стъпка и ще бием "Гамбия Юнайтед". Спокойно..."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама